Re: Zůstatek na účtě 131
Pokud je zůstatek na účtu 131 v řádu haléřů, korun či desítek korun max. stovek korun tak bych to při velkém objemu nakupováného zboží neviděl jako problém a tento rozdíl bych se nebál zaúčtovat do daňových nákladů.
Jestliže se však jedná o rozdíl v řádech tísíců korun nedej bože vyšší - pak bych to rozhodně nedal do daňových ale raději do nedaňových nákladů. Rozhodně bych v tom případě, já osobně, nepoužil tvrzeníi , že tyto rozdíly jsou vedlejšími náklady na pořízení zásob. Tyto rozdíly (v řádech tísíců korun) jsou dle mého názoru náklady, které souvisejí spíš - omlouvám se za upřimnost - s nepořádkem v účetníctví.
My jsme pořizovali materiál a zboží v řádech desítek milionů korun ročně a každý měsíc jsme si kontrolovali zůstatky účtů 111 a 131,i když přiznávám, že to bylo někdy šílené ale kdybych to nedělal,tak by mě ekonomický ředitel přetrhl vejpůl.
Hezký den přeje
bubu
Re: Zůstatek na účtě 131
>Pokud je zůstatek na účtu 131 v řádu haléřů, korun či
>desítek korun max. stovek korun tak bych to při velkém
>objemu nakupováného zboží neviděl jako problém a tento
>rozdíl bych se nebál zaúčtovat do daňových nákladů.
>
>Jestliže se však jedná o rozdíl v řádech tísíců korun
>nedej bože vyšší - pak bych to rozhodně nedal do
>daňových ale raději do nedaňových nákladů. Rozhodně bych v
>tom případě, já osobně, nepoužil tvrzeníi , že tyto
>rozdíly jsou vedlejšími náklady na pořízení zásob. Tyto
>rozdíly (v řádech tísíců korun) jsou dle mého názoru
>náklady, které souvisejí spíš - omlouvám se za
>upřimnost - s nepořádkem v účetníctví.
>
>
>My jsme pořizovali materiál a zboží v řádech desítek
>milionů korun ročně a každý měsíc jsme si
>kontrolovali zůstatky účtů 111 a 131,i když přiznávám, že to bylo
>někdy šílené ale kdybych to nedělal,tak by mě
>ekonomický ředitel přetrhl vejpůl.
>
>
>Hezký den přeje
> bubu
Rozhodně to nebudu dávat daňově,ale je to fakt těžké.U tuzemského zboží je to v pohodě,ale většina je zahraniční,nějak
si s tím nelámou hlavu.Pošlou fakturu,urgujeme špatné ceny a
oni pošlou finanční dobropis třeba až po půl roce.Ale zboží jsme přijali podle faktury.Mezitím se prodá,apod.
Každopádně děkuji za názory Renata
>
>
>
>
>
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.