Re: sídlo firmy - rodinný domek
Danovou uznatelnost na vydaje, ktere byste rad uplatnil ve Vasem ucetnictvi budete v pripade danove kontroly sam obhajovat,
je tedy na Vas jak dobre a jak presne budete schopen castky ve vydajich prokazat. Pokud mate samostatne pristroje pro odecet je to jedna z moznosti jak prokazovat spotrebovane energie, vest si evidenci spotreby, z vyuctovaci faktury na Vasi maminku zisklate cenu za jednotku energie a mate prokazano.Nezapomente vypocitat z celkove plochy Vaseho bytu jen pomernou cast spotreby za kancelar - voditkem muze byt plocha kancelare v pomeru k plose celeho bytu.
Pristroje se nemusi nechat prepisovat ani neni nutne zarizovat smlouvu s maminkou.
Je mi jasné, že budu uplatňovat pouze část spotřeby podle plochy kanceláře a to bez DPH.
Jest-li Vám dobře rozumím, tak stačí jednou ročně z vyúčtovací faktury na mamku zaevidovat svou spotřebu a pak vypočítat poměrnou část na kancelář. Ještě mi však poraďte co bude sloužit jako doklad o zaplacení mé spotřeby mamce? Vedu DE.
Děkuji
Tak to bych tedy netvrdil, pracoviště využívané OSVČ k jeho činnosti a provozovna dle ŽZ jsou dva rozdílné pojmy. Daˇnový poradce mi jasně stanovil, co mohu uplatnit a co ne, případně do jaké výše, ale FÚ jsou na to dost alergické a alespoň u nás chodí na kopntrolu, zda to tak ve skutečnosti je.
Jako OSVČ mám sídlo v rod.domku, kde bydlím. Tam zpracovávám všechny doklady na počítači. Jinak mám dvě provozovny, které mám hlášené - jsou to restaurace lidově řečeno hospody bez vývařovny a tam probíhá pouze občerstvování. Veškeré papíry nosím domů a tam je zpracovávám.
Re: děkuji
>>>>>celkove plochy Vaseho bytu jen pomernou cast spotreby
>>>>>za kancelar - voditkem muze byt plocha kancelare v
>>>>>pomeru k plose celeho bytu.
>>>>>Pristroje se nemusi nechat prepisovat ani neni nutne
>>>>>zarizovat smlouvu s maminkou.
>>>>
>>>>Jeste bych doplnila info: prosim prectete si par.17
>>>>Zivnostenskeho zakona, pokud byste chtel do vydaju
>>>>zahrnovat pomerne casti energii, vznikne Vam
>>>>provozovna.
>>>
>>>Tak to bych tedy netvrdil, pracoviště využívané OSVČ
>>>k
>>>jeho činnosti a provozovna dle ŽZ jsou dva rozdílné
>>>pojmy. Daˇnový poradce mi jasně stanovil, co mohu
>>>uplatnit a co ne, případně do jaké výše, ale FÚ jsou
>>>na to
>>>dost alergické a alespoň u nás chodí na kopntrolu,
>>>zda
>>>to tak ve skutečnosti je.
>>Jako OSVČ mám sídlo v rod.domku, kde bydlím. Tam
>>zpracovávám všechny doklady na počítači. Jinak mám
>>dvě
>>provozovny, které mám hlášené - jsou to restaurace
>>lidově
>>řečeno hospody bez vývařovny a tam probíhá pouze
>>občerstvování. Veškeré papíry nosím domů a tam je
>>zpracovávám.
>
>V tom nevidím problém, o žádnou provozovnu,jak psáno
>výše nejde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.