Re: DPP a mzdové listy
Mají zde KEO ,ale v programu dělají pouze odměnu starosty a plat účetní ,ostatní zastupitelé odměnu nepobírají
Měsičně je minimálně 10dohod (brigády)a ty jsou právě vedeny v tom excelu,účetnictví mám převzít od 1.6.oficiálně ,zatím jsem se jen tak dívala na program ,nemají zde ani příručku k programu
Ono i když máte zpracovat jen starostu,účetní a dohody, ručně počítat SP,ZP a daně, tak je to zbytečná práce. Příručky si můžete stáhnou na internetu.KEO mám také a jsem s ním spokojená.Jak s programem na účetnictví, tak na mzdy, poplatky, majetek a registry obyvatel.Aktualizace fungují pěkně a rady přímo z Alisu taky.Určitě by stálo zato, zpracovávat vše programem.
Děkuji za rady,jak jsem zjistila žádné rady nepoužívají,majetek i poplatky vedou radši ručně ,protože v programu prý neví jak.
Ale stále nevím jestli na ty dohody co jsou daněny srážkovou daní musí být mzdový list,protože to už do programu nenabouchám .
Asi vytvořím nějaký v excelu , já si je jinak tisknu (dělám totiž ještě pú podnikatelské)
i na DoPP musí být mzdové listy
pokud zpracováváte v programu mzdy starostovi a účetní, tak byste měli zpracovávat vtomto programu i dohody, neboť mzdová uzávěrka musí souhlasit za všechny vyplacené mzdy a všechny dohody dohromady (to nevím, jak jsou u Vás dělané kontroly - přece nemůžete mít část mezd z programu a část mezd /dohod/ vedený někde ručně - to bych se bála, že mě obviní, že máme černé duše - a to je trestné)
Mzdové listy chtějí vždy na kontrolách OSSZ a ZP.I u kontrol DPP na sociálce chtějí mzdové listy i když se neodvádí SP ani ZP.Ten program je tak jednoduchý, že nechápu proč ho nevyužívají.Ušetří spoustu práce při všech evidencích(majetek, poplatky,katastr nemovitostí).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.