Re: Srážky od nového zaměstnavatele-POMO
A když ten zaměstnanec nastoupil, oznámila jste to i tomu exekutorskému úřadu? O jejich exekučních příkazech se u soudu nic nedozvíte...
A pokud jde o pořadí, důležité je datum doručení ne k vám, ale k tomu prvnímu zaměstnavateli. Opravdu není možné, aby se "před ně" dostala jiná pohledávka.
Z těch výhrůžek si zas tak moc nedělejte, oni budou nakonec rádi, že jim něco budete posílat. Jen si v tom udělejte pořádek.
Volala jsem na soud a poslala jim kopii zápočtového listu ještě v srpnu. Na zápočtovém listu nebylo datum, jen číslo pořadí, ani že se jedná o exek. příkaz ale jen číslo účtu, částka, VSa že to vydal okresní soud.
Může po mně exekut. úřad chtít to vyčíslení? To nevím vůbec, jak řešit.
Asi bych neměla na její tel. dotaz nic písemně dávat že? Jedině ji říct, ať pošle písemnou žádost. Myslíte, že můžu tedy přerušit přednostní pohledávku (vůči ZP) a od příští výplaty srážet tady tu pohledávku? Bez toho abych jí znovu volala?
Výživné srážím stále, ale jak píšete......, to bych tam musela dát jiné datum....mám dát tedy stejné jako je ta přednostní? Jinak vám moc děkuji za odpovědi a podporu....ano, zpětně zjišťuji co jsem měla udělat...bohužel člověku to hned nedojde a v exekucích se opravdu neorientuju
také já s Vámi soucítím, protože někteří lidé jsou samá exekuce, ale společně s nimi trpí i mzdová účetní, protože musí nastudovat spousty zákonů a když nejdou provádět srážky (kvůli pořadí apod.), tak ještě aby se bála, že přijde kontrola a začne kontrolovat, jak provádí srážky apod.
A v tom příkazu k exekuci, co vám teď poslali, je uvedeno datum doručení k prvnímu plátci? Obvykle to tam bývá. Nebo by se to ještě dodatečně mohlo zjistit u toho předešlého zaměstnavatele, ne?Jestli máte jistotu, že má lepší pořadí, tak srážejte toho exekutora. Ve druhé třetině (zvýšené o částku bez omezení) má bez ohledu na datum doručení absolutní přednost výživné, a to nejprve běžné, pak dlužné. Jestliže po sražení výživného něco z druhé třetiny zbude, sražte tu přednostní. V první třetině srážíte podle pořadí doručení, takže asi celou první třetinu použijete na tu exekuci.
Já teď nic jiného nedělám než řeším tohoto zaměstnance. V tomto usnesení je napsané jen ....dle exekučního příkazu ze dne leden 2007, nic jiného. A na zápoč. listu datum také není. Měla jsem si to zjistit :-(((. Já si to teď zkouším a když dám datum před tou přednostní, tak z 2/3 jim k tomu výživnému vyjde nějaká stovečka a z první bych tedy srážela tuto. Spíš teď nevím, jestli to zavolat tomu exek. úřadu....fakt byla nasupená,...že už jsem dneska desátá komu takhle volá :-( Na tu zdravot. poj. bych zavolala a řekla, že se objevily nové skutečnosti...to snad pochopit musí...
děkuji za váš čas
No vidíte, datum doručení k prvnímu plátci vám tam nenapsali, v zápočt. listu taky nebylo - tak nějaký argument máte, že jste to nevěděla. Já bych na vašem místě nikam nevolala a srážela bych tedy z druhé třetiny výživné a kousek pro tu pojišťovnu, první třetinu bych použila pro toho exekutora a vyčkala bych, co se bude dít. Asi bych ještě zkusila kontaktovat toho, kdo vystavil zápočtový list, a zjistit tak to datum doručení - abych měla jistotu, ža pořadí je správně určeno.
A nebojte - určitě to dobře dopadne. Třeba ta paní od exekutora jen měla špatnej den (v úterý byl úplněk, někdo to špatně snáší).
:-))
děkuji Vám moc za ta slova. Přesně jak píšete jsem to už nastavila. Dnes jsem jim volala, zvedl to někdo jiný, tak jsem jim něco vysvětlila a řekla, že budu od přístí výplaty srážet a zhruba kolik (no řekl mi zrovna, že je nedůvěřivý, že jim kde kdo něco nalže...), tak uvidiíme. Už jsem se ptala manžela, jestli mi bude nosit buchty do vězení :-(
Zavolám ještě k tomu předchozímu zam-li. Moc děkuji. Už je mi lépe :-)
No, víte - pro příště - je asi lepší si zjistit u toho, kdo vydal ten zápočtový list, v čí prospěch jsou ty pohledávky, a kdo vydal příkazy - to mohou být nejen soudy u vás, ale klidně v jiném okrese, taky exekutorské úřady, finanční úřady... atd. Všem těm institucím pak máte povinnost oznámit, že dotyčný u vás začal pracovat, a požádat o zaslání rozhodnutí. Předchozí zaměstnavatel udělal chybu, že neuvedl všechny náležitosti, ale vás to nezbavuje odpovědnosti.
A v současné situaci - já myslím, že hned nemusíte zoufat. Zkuste se s nimi dohodnout, ono nebude hned tak zle. Je spousta zaměstnavatelů, kteří srážky do ZL vůbec neuvedou, a neslyšela jsem, že by za to někdo někoho postihoval. Myslím, že to úplně nejhorší, co by mohlo nastat (ale ani s tím jsem se nesetkala), by bylo to, že by vaše firma exekutorovi zaplatila, co mělo být dosud sraženo, a vy byste to pak tomu zaměstnanci posráželi.
Držím palce, určitě to dobře dopadne!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.