Re: Opět sídlo společnosti....poradíte m
Pronájem se platit nemusí. Do nákladu si kancelářský nábytek dát můžete, je to jako s počítačem, bez stolu by se Vám asi taky blbě dělalo např. účetnictví, ale takové věci jako např. nová elektronistalace, nebo něco co zhodnocuje místnost, která nepatří s.r.o. se nemůže uplatnit!
Já jsem z toho fakt blázen,protože právník mi tvrdí,že by se měla platit aspon nějaká symbolická částka.............třeba 100,- měsíčně,aby pak někdo nemohl říci,že se společnost obohacuje neprávem:(
Jde o to ,že mám sídlo v pokoji v bytě matky,která není majitelem bytu,ale družstvo.................družstvo s tímto stavem souhlasí a neuplatňuje žádný poplatek,že prý je to na matce.
Kdybych platila jí,tak by zas ona ještě musela přiznávat tento příjem a dělat kvůli tomu daň.přiznání?
Můžete mi někdo pomoct,kde najdu pravdu?:)
Pravda je taková, že:
-sídlo v bytě může být se souhlasem vlastníka(u Vás tedy BD), pokud byl dán, fy může mít v bytě sídlo
-nájemní smlouva být nemusí, protože u druž.bytu by šlo již o podnájem, nikoliv o nájem a navíc to není vůbec nutné, a symbolický nájem už vůbec ne
-lze po poradě s dobrým daňařem uplatňovat i bez náj.sml. část elektro, vody, plynu, příp.kanc.nábytek, poměr.částku i z dalších plateb, ale opatrně.
-sídlo firmy, ikdyž se tam dělají nějaké admin.práce pro fy není provozovnou ve smyslu ŽZ, kde je právní titul užívání prostor nutno prokázat, třeba tou smlouvou.
Stačí?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.