Vlákno názorů k dotazu Opět sídlo společnosti....poradíte mi? od Věrka - Re: Opět sídlo společnosti....poradíte m Pronájem se platit nemusí....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 5. 2008 12:17

Věrka (neregistrovaný)

Re: Opět sídlo společnosti....poradíte m
    Pronájem se platit nemusí. Do nákladu si kancelářský nábytek dát můžete, je to jako s počítačem, bez stolu by se Vám asi taky blbě dělalo např. účetnictví, ale takové věci jako např. nová elektronistalace, nebo něco co zhodnocuje místnost, která nepatří s.r.o. se nemůže uplatnit!

• 22. 5. 2008 12:58

Karla (neregistrovaný)

Já jsem z toho fakt blázen,protože právník mi tvrdí,že by se měla platit aspon nějaká symbolická částka.............třeba 100,- měsíčně,aby pak někdo nemohl říci,že se společnost obohacuje neprávem:(
    Jde o to ,že mám sídlo v pokoji v bytě matky,která není majitelem bytu,ale družstvo.................družstvo s tímto stavem souhlasí a neuplatňuje žádný poplatek,že prý je to na matce.
    Kdybych platila jí,tak by zas ona ještě musela přiznávat tento příjem a dělat kvůli tomu daň.přiznání?
    Můžete mi někdo pomoct,kde najdu pravdu?:)

• 22. 5. 2008 13:54

pája (neregistrovaný)

Pravda je taková, že:
    -sídlo v bytě může být se souhlasem vlastníka(u Vás tedy BD), pokud byl dán, fy může mít v bytě sídlo
    -nájemní smlouva být nemusí, protože u druž.bytu by šlo již o podnájem, nikoliv o nájem a navíc to není vůbec nutné, a symbolický nájem už vůbec ne
    -lze po poradě s dobrým daňařem uplatňovat i bez náj.sml. část elektro, vody, plynu, příp.kanc.nábytek, poměr.částku i z dalších plateb, ale opatrně.
    -sídlo firmy, ikdyž se tam dělají nějaké admin.práce pro fy není provozovnou ve smyslu ŽZ, kde je právní titul užívání prostor nutno prokázat, třeba tou smlouvou.
    Stačí?

• 22. 5. 2008 15:06

Karla (neregistrovaný)

Perfektní,to je dost výstižné:) Děkuji vám moc:)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).