Re: proplacení dovolené,těhotenství kone
PP ukončíte koncem srpna, když máte PP na dobu určitou. Pokud budete v té době nemocná, tak dál budete nemocenskou pobírat z titulu ochranné lhůty. V srpnové mzdě budete mít proplacenou dovolenou - zůstatek loňské a letošní nárok záleží na tom, kolik jste odpracovala prac. dnů. Pokud splníte podmínky (alespoň 270 dnů pojištění v posl. 2 letech, potom budete PPM pobírat v ochranné lhůtě).
Jak zjistím narok na letošní dovolenou?
Pokud bych ted nemarodila měla jsem do konce srpna nárok na 26,5 dne, ale ted už jsem od druhého týdne v květnu na neschopence, marodila jsem ještě v lednu tři týdny , vím že se to počítá nějakým poměrem, ale nevím jakým, děkuji za odpověď
asi jsem natvrdlá, bohužel.
přečetla jsem vše co jsem našla a pokud jsem to správně pochopila tak protože jsem odpracovala víc jak 60 PD a nenamarodím do konce srpna víc jak 100 PD mám nárok na celou dovolenou náležící mi do konce PP, což je 8/12.
z 40dní je to tedy celých 26,5 dne.
je to tak??
děkuji za odpověď.
Ano, pokud u tohoto zaměstnavatele letos odpracujete (nebo jste již odpracovala) minimálně 60 prac. dnů a nepromarodíte ani 100 prac. dnů (spočítají se všechny promaroděné pracovní dny od 1.1. do 31.8.), budete mít nárok na 8/12. Pokud jste si z této dovolené ještě nic nevyčerpala, bude Vám celých 8/12 plus případný zbytek z loňska proplacen v poslední mzdě (tedy za srpen).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.