Re: ot.Výplacení mzdy
do prac. smluv bych dávala jen to nejdůležitější (co je dáno zákonem), protože při každé změně výplatního termínu, přestávce a já nevím, co všechno tam máte uvedené, byste měli provádět dodatek ke smlouvě -tzn., souhlas obou stran (co když někdo nebude souhlasit s přestávkou? - přece nemůže mít na dílně každý přestávku jak se mu zamane - to bych určitě do prac. smlouvy nedávala)
To vám radilli jen proto, aby vás měli příště kde nachytat. Správně tady bylo psáno, že v pracovní smlouvě mají být jen věci, které jsou nezbytné ze zákona, den nástupu do práce, místo výkonu práce, druh práce. Jinak stejně musíte dát informaci - kde všechny ostatní povinné informace uvedete. Pokud byste je měli v pracovní smlouvě tak při KAŽDÉ změě musíte dělat dodatek , pokud neuděláte už má Inspektorát důvod třeba i napařit pokutu.
Dle protokolu se odkazují na ustanovení § 37, odst. 1 zákona 262/2006 kde je zaměstnavatel povinen v případech, kdy prac.smlouva neobsahuje údaje o právech a povin. vyplývajících z prac.poměru, o nich zaměstnance PÍSEMNĚ informovat, a to nejpozději do jednoho měsíce od vzniku prac.poměru.
Případný odkaz na vnitřní mzdový předpis a vnitřní organizační řád proto zřejmě postačovat nebude :(
Však to je přesně to, co jsem psala. My dáváme písemně informační list, kde je toto všechno uvedeno. V případě změny dáme nový, nepotřebujeme k tomu souhlas zaměstnance. V případě, že to máte přímo ve smlouvě, musí už zaměstnanec souhlasit. Takže cokoli potřebujete upravit by pak mohl být problém.
Re: ot.Výplacení mzdy -děkuji za odpověď
>Děkuji za odpovědi a rady,ale zaměstnavatel mi přeci nemůže vydávat mzdu jak se mu zrovna zachce a na patnáctkrát po 500,-=př.
>>>To vám radilli jen proto, aby vás měli příště kde
>>>>nachytat. Správně tady bylo psáno, že v pracovní
>>>>smlouvě
>>>>mají být jen věci, které jsou nezbytné ze zákona, den
>>>>nástupu do práce, místo výkonu práce, druh práce.
>>>>Jinak
>>>>stejně musíte dát informaci - kde všechny ostatní
>>>>povinné informace uvedete. Pokud byste je měli v
>>>>pracovní
>>>>smlouvě tak při KAŽDÉ změě musíte dělat dodatek ,
>>>>pokud neuděláte už má Inspektorát důvod třeba i
>>>>napařit
>>>>pokutu.
>>>
>>>Dle protokolu se odkazují na ustanovení § 37, odst. 1
>>>zákona 262/2006 kde je zaměstnavatel povinen v
>>>případech, kdy prac.smlouva neobsahuje údaje o
>>>právech
>>>a
>>>povin. vyplývajících z prac.poměru, o nich
>>>zaměstnance
>>>PÍSEMNĚ informovat, a to nejpozději do jednoho měsíce
>>>od
>>>vzniku prac.poměru.
>>>
>>>Případný odkaz na vnitřní mzdový předpis a vnitřní
>>>organizační řád proto zřejmě postačovat nebude :(
>>
>>Však to je přesně to, co jsem psala. My dáváme
>>písemně
>>informační list, kde je toto všechno uvedeno. V
>>případě změny dáme nový, nepotřebujeme k tomu souhlas
>>zaměstnance. V případě, že to máte přímo ve smlouvě,
>>musí už
>>zaměstnanec souhlasit. Takže cokoli potřebujete
>>upravit by pak mohl být problém.
>
>MNOHOKRÁT DĚKUJI
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.