Re: zvýhodnění na dítě (pokračuje na VŠ)
já zam-cům, kteří pobírají daň.zvýhodnění, dávám podepisovat čestné prohl. na prázdniny, kde mají možnost vyplnit - dítě ukončilo školu (pak doloží čestným prohl., kdy nastoupilo do práce, na ÚP), pokud bude pokračovat ve studiu, tak mi to napíše a zaváže se, že v září donese potvrz. o studiu - problémy s tím nemám, protože tím, že se zaváže, že doloží, tak si uvědomíi, že může mít přeplatky, které musí vrátit (jde mi spíš o to, aby mi nepřidělovali práci s příp. dodaněním)
Re: zvýhodnění na dítě (pokračuje na VŠ)
většinou to už v červenci ví, takže pro zpracování mezd za červenec by neměl být problém, samozřejmě pokud nastane problémová situace, tak se řeší individuálně, ale pokud se dítě na školu dostalo, tak tam problémy by být neměly (a kdyby náhodou nakonec na tuto školu nenastoupilo, tak si zam-ec uvědomí, že podepsal, že musí neprodleně změnu nahlásit - stejně většinou dítě nepracuje celé prázdniny, takže v tom také problém by být neměl, protože v tomto případě čerpá poslední prázdniny)
a pokud studuje, tak dávám podepisovat i prázdniny mezi ročníky (samozřejmě nad 18 let, do té doby mě nezajímá, co dítě dělá) - to kdyby náhodou už ve studiu dítě nepokračovalo
je to ale i o důvěře - zákon říká, že rodič má nárok na daň. zvýhodnění po celý kal. rok, pokud dítě studuje nebo ukončí středoškolské studium maturitou a po prázdninách nastupuje na VŠ (takže jak to jinak ošetřit, pokud máte dodržet zákon a přitom zam-ci neublížit, že byste mu neposkytla daň.zvýhodnění o prázdninách ? Samozřejmě v RZ by peníze obdržel, zatím jsem s tím problémy neměla - ani kontrola z FÚ neměla námitky - mám toto přiložené v daň.prohl. a v září přikládám potvrz. o studiu)
Re:díky
>>>>>>>Dobrý den, když dcera odmaturovala a koncem září bude
>>>>>>>studovat na VŠ, jaké doklady (a kdy) musím odevzdat
>>>>>>>zaměstnavateli, abych mohla uplatňovat daňové
>>>>>>>zvýhodnění
>>>>>>>na dítě?
>>>>>>>Děkuji.
>>>>>>
>>>>>>Po dobu od maturity do doby, kdy se dítě stane
>>
>
>většinou to už v červenci ví, takže pro zpracování
>mezd za červenec by neměl být problém, samozřejmě pokud
>nastane problémová situace, tak se řeší individuálně,
>ale pokud se dítě na školu dostalo, tak tam problémy
>by být neměly (a kdyby náhodou nakonec na tuto školu
>nenastoupilo, tak si zam-ec uvědomí, že podepsal, že
>musí neprodleně změnu nahlásit - stejně většinou dítě
>nepracuje celé prázdniny, takže v tom také problém by
>být neměl, protože v tomto případě čerpá poslední
>prázdniny)
>a pokud studuje, tak dávám podepisovat i prázdniny
>mezi ročníky (samozřejmě nad 18 let, do té doby mě
>nezajímá, co dítě dělá) - to kdyby náhodou už ve studiu dítě
>nepokračovalo
>je to ale i o důvěře - zákon říká, že rodič má nárok
>na daň. zvýhodnění po celý kal. rok, pokud dítě
>studuje nebo ukončí středoškolské studium maturitou a po
>prázdninách nastupuje na VŠ (takže jak to jinak ošetřit,
>pokud máte dodržet zákon a přitom zam-ci neublížit, že
>byste mu neposkytla daň.zvýhodnění o prázdninách ?
>Samozřejmě v RZ by peníze obdržel, zatím jsem s tím
>problémy neměla - ani kontrola z FÚ neměla námitky - mám
>toto přiložené v daň.prohl. a v září přikládám potvrz.
>o studiu)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.