Re: dovolená při změně úvazku????prosím!
A je to dobře? To by na tom zaměstnavatel prodělal. Nebo ne? Páč jestli před tím měla nárok na čtyřhodinovou náhradu, tak se to automaticky znásobí? Není k tomu nějaký pokyn někde? Nikdy jsem se s tím nesetkala a to řešení se mi nezdá spravedlivé.
Na tom není nespravedlivého nic. Zákon nařizuje zaměstnavateli určit nástup dovolené, ne podřizovat něco zaměstnancům. V normálních podnicích je to na dohodě, potom by opravdu měl zaměstnavatel napřed nařídit vyčerpat dovolenou, potom souhlasit se změnou úvazku. Je to jen jeho rozhodnutí. Pokud nezná zákony, pak se nemůže divit, že na něco doplácí, ale pouze svou vinou, v tomto případě to nelze svádět na zákony.
Vzdávám se s diagnózou "ubita argumenty". :-)) Máte pravdu. Ještě, že ty zákony máme. A ani Vám ty reakce nemám za zlé. Ale tento zaměstnavatel není z těch, co z lidí dře kůži a odrbává je. Ale máte pravdu, že měl nařídit. Nenařídil - tak ať brečí, ale ať platí! Hezkej den, končím debatu. Co jsem potřebovala, už vím. Díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.