Vlákno názorů k dotazu Uhrazené platby - doklad, smlouva? od ilona - Re: uhrazené platby - doklad, smlouva? >Dobrý den,>>můžete mi...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 6. 2008 18:46

ilona (neregistrovaný)

Re: uhrazené platby - doklad, smlouva?
    >Dobrý den,
    >
    >můžete mi prosím poradit, jak postupovat v případě, že
    >obdržíme platbu na účet jednou a potvrzení o zaplacení
    >chtějí dvě firmy.
    >
    >Prodali jsme zboží 1firmě, ta ale nemá na zaplacení,
    >takže za ni uhradila 2firma, se kterou taktéž
    >spolupracujeme(oni se už vyrovnají mezi s sebou). Ale jde mi o
    >to, jaký doklad vystavit?
    >platbu uhradila 2firma, na účet - jaký doklad?
    >1firma, která měla vůči nám závazek - jaký doklad
    >vystavit jim?

OT:

osobně bych doklad (fakturu)vystavila na 2 firmu (platící) a do poznámky dala jméno firmy ,která zboží převzala a neuhradila.
    2 firma buď hradila hotově - tudíž pokladní doklad, nebo bankou a to mají na výpise. (potvrzení o úhradě s razítkem vaší firmy)
    1 firmě ,která nehradila bych žádný doklad nedávala, a pokud ano tak jen potvrzení s variabilním symbolem faktury nebo číslem dokladu ,že je uhrazeno a kým.
    >1 firmě bude případně vystavovat fakturu 2 firma,které to bude 1 firma teprve zřejmě hradit.

• 3. 6. 2008 9:47

Zuzana (neregistrovaný)

Re: uhrazené platby - doklad, smlouva?
    Musím skutečně fakturu vystavit na platící firmu, nejde to udělat tak jak jste popsala dále...ale bez vystavení faktur?
    Jak prosím napsat potvrzení o úhradě, ještě jsem se s tím nikdy nesetkala. Stačí napsat krátký text."Faktura č. xx na jméno XY byla uhrazena firmou XX v částce 88888,-- Kč na bankovní účet č. 11111 dne 1.6. ?? Podpisy by měly být určitě naše i hradící firmy, a vystavit ve dvou vyhotoveních.Je to tak?
    Neplatící firma se nemůže odvolávat na žádný § , nehradila nemá nárok na potvrzení o platbě, Nejsme povinni s ní nic řešit?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).