Re: Nárok na stravenky
Ze zákona nárok na stravenky vůbec není, takže vlastně záleží na tom, zda mu ten nárok přiznáte nebo ne, co máte ve vnitřním předpise. Já bych řekla, že pokud si vybírá NV za práci ve svátek, potom dostal stravenku už za ten svátek a za NV bych stravenku nedávala.
Stravenky zaměstnancům dáváme, podle vnitřní směrnice. Je to NV za přesčas od Po - Pá. Normálně by šly po skončení prac.doby domů, ale protože se musela dokončit zakázka dřív, tak museli být přes čas a tak si vybírají NV. A tak se jim nelíbí, že za NV nedostanou stravenku.
Když je zaměstnanec ve svátek doma, tak není nárok na stravenku. POuze pokud by v ten svátek pracoval - v tom případě by měl nárok na stravenku a ještě by si mohl vybírat náhradní volno. A co se týče 12-hodinových směn, záleží pouze na tom, jak to máte ošetřeno ve vnitřních směrnicích. Někde dávají 2 stravenky, někde třeba s vyšší hodnotou, ale jsou firmy, kde ani stravenky nejsou !!!
Uf, to jsem si oddychla, všem zaměstnancům jsem je za svátky v květnu odečetla, tak jsem se lekla, že to mám blbě a vrhnou se tu na mě :) ty směny- někde jsem četla, teď to nemůžu najít, ale bylo to v souvislosti, že když je zam-ec v práci od 7.00do13.00, vznikne nárok na stravču, a potom jede na služební cestu od 13.15 do 19.00 vzniká nárok na stravné, ale obojí se poskytnout nesmí, tak jsem si to vztáhla i na dvě stravenky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.