Re: Nárok na PPM - dosavadní zaměst. v A
píšete že pracuje tudíž se asi nějak podílí na soc. pojištění v GB, nejprve bych začala na úřadech tam a zjistila jaké mám nároky.Tady si myslím,že připadá varianta jen po narození dítěte - rodič.příspěvek.I když nic nedáte za návštevu ČSSZ možná tam bude něco po čem se bude dát sáhnout když je to EU.
Jelikož jsem byla v zahraničí domnívám se, že slečna bude mít cestovní pojištění a zdravotní pojištení j eodhlášena jako že je v cizině pokud je více jak půl roku mim republiku, popř. až se vrátí doplatí.To o čem se bavíme nemá se zdravotním nic společného.Ona musí být účastna soc. pojištení ze zaměstnání a to tady určitě nebyla.
Děkuji, za vaše rady a názory. Vše ji přetlumočím. Zkusíme zjistit, zda nemá na něco nárok v GB, ale chce se určitě vrátit sem, takže případně požádá po narození dítětě o RP. Jen by mě ještě zajmalo, když se vrátí třeba už teď v červenci, kdo za ni bude platit SP a ZP. Ona sama nebo se může přihlásit na ÚP?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.