Re: Práce před vysokou na plný pracovní
pokud již víte, že jste se dostal na VŠ, tak můžete pracovat celé prázdniny - tak sjednejte PP na dobu určitou (popř. můžete pracovat i během studia na VŠ bez omezení) - v tomto případě máte dále nárok na přídavky na děti, pokud je pobírát, rodič na Vás může uplatňovat i přes prázdniny /pokud doloží řádně/ daň.zvýhodnění
pokud byste dále ve studiu na VŠ nepokračoval, pak by bylo vhodnější na celé prázdniny PP neuzavírat (abyste měl ještě statut studenta, tzn., že byste měl i nárok na PnD, pokud je pobíráte a rodič by na Vás měl slevu, coby na vyživované dítě, pokud s rodiči žijete ve spol. domácnosti)
Ale i to, co navrhuje, jde. Až bude nastupovat, ukončí ještě ve zkušebce. Pokud by si náhodou další studium rozmyslel, tak neukončí a bude pracovat dál (pokud teda oni neukončí ve zkušebce s ním). Je fakt, že v tom případě by pak už neměl přes ty prázdniny status studenta. Mohl by třeba nastoupit až od 2.7., takže by mu zůstal aspoň červenec. Ale pokud už se dostal a fakt chce nastoupit, tak to může udělat jak navrhuje.
Dobře, moc děkuji za odpovědi. Udělám to jak jsem navrhoval já, snad z toho nebudu mít někdy později problémy (např. z toho že přece jenom toto zaměstnavateli říct nemohu, že chci jít dál studovat). Ještě jestli mi někdo nemůžu rovnou poradit co budu muset vyřizovat až tu práci ukončím a nastoupím na VŠ, na kterou jsem již přijat. Děkuji
Na svoji zdravotní pojišťovnu zašlete potvrzení o studiu jako doklad toho, že jste pojištěn státem a nemusíte tedy platit zdravotní pojištění. Zasílejte jim to potvrzení na každý studijní rok nové (nebo na semestr, podle potvrzení školy). Při skončení prac. poměru si u zaměstnavatele vyzvednete Potvrzení o zaměstnání (tzv. zápočtový list). Ten si uschováte do doby, než nastoupíte do pracovního poměru jinde. I při studiu můžete být zaměstnán a vydělávat, výše omezena není.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.