Re: silniční dan
je to podle zdvihového objemu - takže pokud je to osobní auto 1200 pak patří do druhého řádku - tzn. 1800 kč/rok , rozdělíte to podle záloh během roku
Zákon o silniční dani - §6
do 800 cm3 1 200 Kč
nad 800 cm3 do 1250 cm3 1 800 Kč
nad 1250 cm3 do 1500 cm3 2 400 Kč
nad 1500 cm3 do 2000 cm3 3 000 Kč
nad 2000 cm3 do 3000 cm3 3 600 Kč
nad 3000 cm3 4 200 Kč
Nemůže platit nikdo jiný, než ten, co je zapsán jako držitel v TP. Je jedno, kdo auto používá. Pokud jedna firma pronajme auto druhé firmě k podnikání, pak nájemce žádnou SD neplatí, protože není zapsána v TP, ale SD hradí držitel auta. Povinnost vzniká tedy 1. firmě jako pronajímateli.
Pokud by se jednalo o FO, auto by využívala manželka k podnikání a v TP byl zapsán manžel, pak přiznání k SD musí podávat a uhradit SD manžel. Manželka si ale může uplatnit zaplacenou SD v DE.
pokud jsem tedy OSVČ a jsem zároven majitelem auta a
>platím řádně silniční dan a nyní jsem založila s.r.o. a
>chci to samé auto používat v s.r.o. tak tedy platím SD
>ještě v s.r.o. znovu na to samé auto? děkuji
V tom případě platíte silniční daň v rámci podnikání jako OSVČ. V s.r.o. už silniční daň za toto vozidlo neplatíte. Prostě za jedno vozidlo se platí silniční daň jednom jednou.
I kdybyste jedno vozidlo používali třeba v deseti společnostech silniční daň za jedno auto se platí pouze jednou.
Hezký den přeje
bubu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.