Re: Faktura na leasingovku
Nějak nerozumím dotazu, halvně pojmu přeleasingovat.
Buď jste dopaltili leasing a můžete automobil za zůstatkovou cenu odkoupit a převést do mejtku, nebo prodat někomu dalšímu.
Nebo leasing ještě není splacený a chcete ho převést ne někoho jiného.
Není mi jasné proč budete vystavovat fakturu na leasingovku, ale budiž. Když už tak s 19%.
No prostě jsme v květnu doplatili leasing na kamion a teď jsme si našli novou leasingovku, která by náš kamion odkoupila a a vlastně naleasingovala.... Je to myšleno tím, že nám leasingovka zaplatí vystavenou fakturu třebas na 1.500.000 /ale ted nevím, jestli s DPH 9% nebo 19%/ a potom mi ji to měsíčně budeme splácet! Děkuji ¨moc
Už je mi to jasné.
Fakturu vystavíte s 19%. Aspoň já bych ji tak vystavila. (V případě, že se to nebude leasingovce líbit ji předěláte).
Ona od vás kamion odkoupí a použije jako první splátku (nebo odečte z ceny) nového kamionu...
Pak si budete muset dát pozor při účtování nového leasingu na akontaci. Podle toho jak budete mít postavenou novou smlouvu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.