Vlákno názorů k dotazu Proplacení dovolené,nebyl nárok,účtování od xy5 - Re: Proplacení dovolené,nebyl nárok,účto dovolená se proplácí v poslední...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 6. 2008 9:11

xy5 (neregistrovaný)

Re: Proplacení dovolené,nebyl nárok,účto
    dovolená se proplácí v poslední mzdě (při uk. PP) - takže pokud jste ji omylem zaplatila a nyní jste zjistila,ještě před odesláním, že neměla být proplacena - tak peníze na účet neposílejte, přepočítejte ručně a příští měsíc vyrovnejte ve mzdě - protože již příští měsíc nebude mít nárok na slevy (nebude mít podeps.daň.prohl.), tak musíte spočítat mzdu tak, aby Vám nevyšel příští měsíc nedoplatek
    zbytek mzdy mu nyní dejte v hotovosti
    je to složitější i s účtováním, ale jiné řešení asi nebude, protože přes výplatní pásku to musí projít
    možná někdo ale najde schůdnější řešení
    pokud jste ale zaplatila něco neprávem a nyní zam-ce vyzýváte, aby Vám to vrátil, tak to bude složitější s vymáháním, když už u Vás nepracuje

• 12. 6. 2008 11:22

PetraK (neregistrovaný)

Můžete mi prosím říci, jak se bude účtovat. Ono není z čeho strhnout tu vyplacenou mzdu. Zaměstnanci byla totiž proplacena ta dovolená, pak byl nemocen a pak hned ukončil prac. poměr. měl by tedy zaměstnavateli za dovolenou doplatit. Já nyní nevím jak tuto dlužnou částku zaměstnance proúčtovat.

• 12. 6. 2008 11:38

xy5 (neregistrovaný)

já tomu nerozumím, dovolená se proplácí až při ukončení PP,
    pokud ale tím myslíte, že dovolenou čerpal, ale tím, že ukončil PP, tak jste přečerpanou dovolenou měli srazit v poslední mzdě
    pokud vyplácíte nemoc. dávky, tak to není problém - měli jste srazit v poslední mzdě
    pokud nevyplácíte nemoc. dávky, měli jste při výstupu ze zaměstnání požadovat, aby Vám dlužné peníze vrátil
    já nevím, jak to po něm budete vymáhat
    s účtováním snad poradí někdo jiný

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).