Re: Proplacení dovolené,nebyl nárok,účto
dovolená se proplácí v poslední mzdě (při uk. PP) - takže pokud jste ji omylem zaplatila a nyní jste zjistila,ještě před odesláním, že neměla být proplacena - tak peníze na účet neposílejte, přepočítejte ručně a příští měsíc vyrovnejte ve mzdě - protože již příští měsíc nebude mít nárok na slevy (nebude mít podeps.daň.prohl.), tak musíte spočítat mzdu tak, aby Vám nevyšel příští měsíc nedoplatek
zbytek mzdy mu nyní dejte v hotovosti
je to složitější i s účtováním, ale jiné řešení asi nebude, protože přes výplatní pásku to musí projít
možná někdo ale najde schůdnější řešení
pokud jste ale zaplatila něco neprávem a nyní zam-ce vyzýváte, aby Vám to vrátil, tak to bude složitější s vymáháním, když už u Vás nepracuje
Můžete mi prosím říci, jak se bude účtovat. Ono není z čeho strhnout tu vyplacenou mzdu. Zaměstnanci byla totiž proplacena ta dovolená, pak byl nemocen a pak hned ukončil prac. poměr. měl by tedy zaměstnavateli za dovolenou doplatit. Já nyní nevím jak tuto dlužnou částku zaměstnance proúčtovat.
já tomu nerozumím, dovolená se proplácí až při ukončení PP,
pokud ale tím myslíte, že dovolenou čerpal, ale tím, že ukončil PP, tak jste přečerpanou dovolenou měli srazit v poslední mzdě
pokud vyplácíte nemoc. dávky, tak to není problém - měli jste srazit v poslední mzdě
pokud nevyplácíte nemoc. dávky, měli jste při výstupu ze zaměstnání požadovat, aby Vám dlužné peníze vrátil
já nevím, jak to po něm budete vymáhat
s účtováním snad poradí někdo jiný
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.