Vlákno názorů k dotazu Započtovy list od Jiřka - Re: započtovy list Bude to problém, Vy jste povinen...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 6. 2008 19:16

Jiřka (neregistrovaný)

Re: započtovy list
    Bude to problém, Vy jste povinen doložit i potvrzení o promaroděných dnech. Ale nyní už neplatí, že se tyto dny zapisují do Potvrzení o zaměstnání (tzn. zápočťáku). Nyní zaměstnavatel vystavuje Potvrzení o zaměstnání, do kterého se promaroděné dny nepotvrzují. Dalším potvrzením je právě to potvrzení o dnech nemocí, které vystavuje ten, kdo nemocenské dávky vyplácí. Pokud Váš zaměstnavatel byl velkou organizace (nad 25 zaměstnanců), vyplácel Vám nemocenskou on a on také musí toto potvrzení vystavit. Pokud byl malou organizace (do 25 zaměstnanců) a nemocenskou Vám posílala sociálka, vystavuje toto potvrzení ona.

• 12. 6. 2008 20:21

michal (neregistrovaný)

Byl to nad 25zaměstnancu.
    To potvrzeni o promaroděnych dnech nemam jak dostat.Bude to problem u meho noveho zaměstnavatele? On to přece stejně nemuže zjistit ,že jsem marodil,když to neni v započtovem listě,mam pravdu?

• 12. 6. 2008 21:01

yy (neregistrovaný)

No to ale bude váš průšvih, protože jste povinen to doložit. Nezapomeňte, že pojištovny to mají všechno evidované.

• 12. 6. 2008 21:29

Jiřka (neregistrovaný)

Pokud budete nemocný, tak Vám nebude vyplácená nemocenská, dokud potvrzení o promaroděných dnech nedoložíte.

• 13. 6. 2008 6:40

xy5 (neregistrovaný)

pokud byste byl nemocný (nyní u nového zam-tele), potom po Vás tento zam-tel bude vyžadovat doložení doby za poslední rok, kolik dnů jste promarodil (to je složitější na popisování - zaměstnavatel by Vám vyplácel nemoc. dávky případně jen po určitou dobu....)
    takže, pokud již neexistuje bývalý zam-tel, potom budete muset navštívit OSSZ, kde Vám doloží promaroděné dny od-do
    nový zam-tel toto nemůže na OSSZ vyžádat sám, neboť je ochrana osobních údajů - ten výpis dají Vám a Vy ho předáte do mzdové účtárny ve své firmě
    třeba nebudete muset žádné potvrzení dokládat - v případě, že nebudete nemocný

• 13. 6. 2008 13:15

blanka (neregistrovaný)

-- prosím, jsme velká orgnaizace od února 2008, a ukončuji te´d pracovní poměr, dřív jsem chodila pro potvrzení na sociálku - když jsem nevyplácela dávky, te´d je ale vyplácím, ale jsem velká organizce jen 4 měsíce. Mám jít ještě na sociálku pro potvrzení?

Děkuji
    Blanka

• 13. 6. 2008 13:19

xy5 (neregistrovaný)

pokud vyplácíte nemoc.dávky jako velká organizace, potom nemoc.dávky vypíšete Vy jako přílohu k ZL (už nebudete postupovat jako malá organizace, že byste dala potvrdit na OSSZ)

• 13. 6. 2008 13:20

Jiřka (neregistrovaný)

>>>>chtěl jsem si nechat vydat novy započtovy list,ale
    >>>>muj
    >>>>stary zaměstnavatel skrachoval a nemužu nikoho s
    >>>>vedeni
    >>>>sehnat.
    >>>>Moc děkuji
    >>>
    >>>Bude to problém, Vy jste povinen doložit i potvrzení
    >>>o
    >>>promaroděných dnech. Ale nyní už neplatí, že se tyto
    >>>dny zapisují do Potvrzení o zaměstnání (tzn.
    >>>zápočťáku). Nyní zaměstnavatel vystavuje Potvrzení o
    >>>zaměstnání,
    >>>do kterého se promaroděné dny nepotvrzují. Dalším
    >>>potvrzením je právě to potvrzení o dnech nemocí,
    >>>které
    >>>vystavuje ten, kdo nemocenské dávky vyplácí. Pokud
    >>>Váš
    >>>zaměstnavatel byl velkou organizace (nad 25
    >>>zaměstnanců), vyplácel Vám nemocenskou on a on také
    >>>musí toto
    >>>potvrzení vystavit. Pokud byl malou organizace (do 25
    >>>zaměstnanců) a nemocenskou Vám posílala sociálka,
    >>>vystavuje toto potvrzení ona.
    >>
    >>Byl to nad 25zaměstnancu.
    >>To potvrzeni o promaroděnych dnech nemam jak
    >>dostat.Bude to problem u meho noveho zaměstnavatele?
    >>On to
    >>přece stejně nemuže zjistit ,že jsem marodil,když to
    >>neni
    >>v započtovem listě,mam pravdu?
    >
    >-- prosím, jsme velká orgnaizace od února 2008, a
    >ukončuji te´d pracovní poměr, dřív jsem chodila pro
    >potvrzení na sociálku - když jsem nevyplácela dávky, te´d je
    >ale vyplácím, ale jsem velká organizce jen 4 měsíce.
    >Mám jít ještě na sociálku pro potvrzení?
    >
    >Děkuji
    >Blanka

Pokud jste VO, vystavujete potvrzení o promaroděných dnech vy jako firma. Ovšem musíte tam zanést všechny dny rok zpětně, tedy i za dobu, kdy nemocenskou evidovala a platila sociálka. Při převodu jste jistě od nich dostali nějaký soupis ke každému zaměstnanci, nebo jistě ty nemoci máte evidovány i z té doby. Každopádně potvrzujete Vy a musí tam být všechno.
    >

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).