Re: započtovy list
Bude to problém, Vy jste povinen doložit i potvrzení o promaroděných dnech. Ale nyní už neplatí, že se tyto dny zapisují do Potvrzení o zaměstnání (tzn. zápočťáku). Nyní zaměstnavatel vystavuje Potvrzení o zaměstnání, do kterého se promaroděné dny nepotvrzují. Dalším potvrzením je právě to potvrzení o dnech nemocí, které vystavuje ten, kdo nemocenské dávky vyplácí. Pokud Váš zaměstnavatel byl velkou organizace (nad 25 zaměstnanců), vyplácel Vám nemocenskou on a on také musí toto potvrzení vystavit. Pokud byl malou organizace (do 25 zaměstnanců) a nemocenskou Vám posílala sociálka, vystavuje toto potvrzení ona.
pokud byste byl nemocný (nyní u nového zam-tele), potom po Vás tento zam-tel bude vyžadovat doložení doby za poslední rok, kolik dnů jste promarodil (to je složitější na popisování - zaměstnavatel by Vám vyplácel nemoc. dávky případně jen po určitou dobu....)
takže, pokud již neexistuje bývalý zam-tel, potom budete muset navštívit OSSZ, kde Vám doloží promaroděné dny od-do
nový zam-tel toto nemůže na OSSZ vyžádat sám, neboť je ochrana osobních údajů - ten výpis dají Vám a Vy ho předáte do mzdové účtárny ve své firmě
třeba nebudete muset žádné potvrzení dokládat - v případě, že nebudete nemocný
-- prosím, jsme velká orgnaizace od února 2008, a ukončuji te´d pracovní poměr, dřív jsem chodila pro potvrzení na sociálku - když jsem nevyplácela dávky, te´d je ale vyplácím, ale jsem velká organizce jen 4 měsíce. Mám jít ještě na sociálku pro potvrzení?
Děkuji
Blanka
>>>>chtěl jsem si nechat vydat novy započtovy list,ale
>>>>muj
>>>>stary zaměstnavatel skrachoval a nemužu nikoho s
>>>>vedeni
>>>>sehnat.
>>>>Moc děkuji
>>>
>>>Bude to problém, Vy jste povinen doložit i potvrzení
>>>o
>>>promaroděných dnech. Ale nyní už neplatí, že se tyto
>>>dny zapisují do Potvrzení o zaměstnání (tzn.
>>>zápočťáku). Nyní zaměstnavatel vystavuje Potvrzení o
>>>zaměstnání,
>>>do kterého se promaroděné dny nepotvrzují. Dalším
>>>potvrzením je právě to potvrzení o dnech nemocí,
>>>které
>>>vystavuje ten, kdo nemocenské dávky vyplácí. Pokud
>>>Váš
>>>zaměstnavatel byl velkou organizace (nad 25
>>>zaměstnanců), vyplácel Vám nemocenskou on a on také
>>>musí toto
>>>potvrzení vystavit. Pokud byl malou organizace (do 25
>>>zaměstnanců) a nemocenskou Vám posílala sociálka,
>>>vystavuje toto potvrzení ona.
>>
>>Byl to nad 25zaměstnancu.
>>To potvrzeni o promaroděnych dnech nemam jak
>>dostat.Bude to problem u meho noveho zaměstnavatele?
>>On to
>>přece stejně nemuže zjistit ,že jsem marodil,když to
>>neni
>>v započtovem listě,mam pravdu?
>
>-- prosím, jsme velká orgnaizace od února 2008, a
>ukončuji te´d pracovní poměr, dřív jsem chodila pro
>potvrzení na sociálku - když jsem nevyplácela dávky, te´d je
>ale vyplácím, ale jsem velká organizce jen 4 měsíce.
>Mám jít ještě na sociálku pro potvrzení?
>
>Děkuji
>Blanka
Pokud jste VO, vystavujete potvrzení o promaroděných dnech vy jako firma. Ovšem musíte tam zanést všechny dny rok zpětně, tedy i za dobu, kdy nemocenskou evidovala a platila sociálka. Při převodu jste jistě od nich dostali nějaký soupis ke každému zaměstnanci, nebo jistě ty nemoci máte evidovány i z té doby. Každopádně potvrzujete Vy a musí tam být všechno.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.