Re: noční směna a ukončení prac.poměru
V první řadě musíte vědět co má ve smlouvě popř. jak je ukončen a k jakému datu PPV. To je pro Vás směrodatné. Když mu končí PPV 7.5. nebo 8.5. (to je jedno), tak je to jeho poslední den v organizaci.
Pracovní směna mu začíná 7.5. tudíž je to jeho poslední pracovní den, PPV mu končí tento den, ikdyž fyzicky až 8.5.
Re: noční směna a ukončení prac.poměru
promítám jako blázen, už jsem shlédla celovečerní film a nic :-))
Tak už jsem nevydržela a zavolala právní (cizímu,my nemáme) a pan magistr mi to pěkně vysvětlil. Mnou zmiňovaný § 91 se týká skutečně jen příplatků, ale pracovní poměr musím skončit skutečným výkonem práce, takže ukončuji 8.5. Přiznám se, že já jsem viděla ukončení již 7.5., protože jeho směna je 7.5. Můj známý mne také přivedl na věc, pokud bych ukončila 7.5. a jemu se od půlnoci do 6 do rána něco stalo, nebyl by v pracovním poměru, přestože se mu to stalo za doby výkonu práce, takže jsem došla k názoru, že PP končí 8.5. uff... děkuji vám všem moc za váš čas a přeji pěkný den. U nás smutně prší, ale nálada je stále skvělá i díky vám, že tu všichni jste, pa :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.