Re: účtování předpisu nájmu
Nechodí mi faktura, platím nájemné dle splátkového kalendáře, dle skutečných údajů platím vždy k 15.dni druhého měsíce kalendářního čtvrtletí. A ještě je to zkomplikované o to, že já ten prostor dále podnajímám a tam je situace úplně stejná. Potřebuji to také rozlišovat měsíčně, ale platby jsou dle splátkového kalendáře vždy do 15.dne prvého měsíce kalendářního čtvrtetí. Tzn. platbu na první čtvrtletí dostanu do 15.1. a já ji platím do 15.2.
Re: účtování předpisu nájmu
Zatím jsem to takto účtovala, akorát jsem si říkala, jestli je správně, když mám předpis závazku v lednu, v únoru a v březnu a je to uhrazeno jednou částkou v únoru. Tím myslím, zda je správně to, když mám zaúčtovaný předpis závazku 518/321 100,- v lednu (i když fakticky v lednu závazek dle smlouvy ještě nemám), potom má závazek v únoru 518/321 100,- a k tomu dle smlouvy platbu 321/221 300,- a v březnu taktéž zaúčtuji 518/321, i když už žádný závazek nemám. (je to trošku srozumitelné?) díky za pomoc
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.