Re: Poraďte spolehlivý SPOŘÍCÍ ÚČET pros
Z vlastní zkušenosti doporučuji eMax od mBank. Pouze tedy pokud kamarádka má k dispozici internet. Úroky se připisují měsíčně na rozdíl třeba od ING konta - tam se připíší až za čtvrtletí.
Výběr lze provádět z jakéhokoliv bankomatu v ČR. Je vhodné založit i mKONTO. Výběry kartou z mKONTA jsou 3 zdarma, u eMAX se platí Kč 19,- za výběr.
Jinak peníze jsou ze zákona pojištěny u všech bank. Až by jich pak měla ještě více, je asi vhodnější koupit třeba nějakou nemovitost (byt apod.) a ten pronajímat.
Určitě ji tedy dejte odkaz na stránky banky: www.mbank.cz
ať si pročte obchodní podmínky. Nejsou tam žádné kličky a osobně se mi poplatky nestrhávají vůbec žádné neboť žádné placené služby které banka nabízí, k životu nepotřebuji. Denně mi chodí zdarma výpis na e-mail o pohybu na účtu a peníze naopak přibývají :). I platby mezi bankami se provádí o den dříve než tomu bylo u jiných bank.
O mBank vážně uvažujeme. Ale pamatuju si vlnu krachů bank v 90.letech, tak váhám s doporučením instituce, která je na našem trhu zatím jen krátce. Na druhé straně je fakt, že zavedené "kamenné" banky mají nehorázné poplatky. Je těžké investovat vlastní peníze. A snad ještě těžší je doporučit nějaký produkt kamarádce, která peněz nikdy neměla nazbyt a další velké peníze do konce života asi neuvidí.
Také jsem si zřídila ING kde mám o něco vyšší částky, jelikož má moji větší dvěru "zatím" než mBank, ale založila jsem si ho i tam a uvidíme jak se jí na našem trhu povede.Zjistila jsem totiž, že nechávat na BÚ více peněz nežli je potřeba pro měsíční výdaje, je velice nevýhodné.
Trochu se zabývám finančním poradenstvím a rozhodně bych doporučilla ING spořící účet, kde je solidní úrok tj. 3,25% a neplatí se žádné poplatky, ovládá se přes internet, jenom se při výběru musí peníze převést na normální účet a pak je vybrat. Jinak potom svým klientům doporučujeme peníze zhodnocovat přes ČP Invest atd.
V případě zájmu je možné napsat na mail
Doporučuji mBank v tého konfiguraci:
1. eMax: spořící s větším vkladem. Pro lepší zabezpečení bez platební karty.
2. eMax: s kartou pro běžné nákupy. Čas od času si přeposlat peníze z 1. účtu. Převody v reálném čase. Nepoužívat k výběrům hotovosti (zpoplatněno 19 Kč)
3. mKonto: k výběrům hotovosti (3x měsíčně zdarma z jakéhokoliv bankomatu), trvalým příkazům, inkasu atd.
Tohle vše je zcela zdarma.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.