Vlákno názorů k dotazu Veřejné prostranství - specifikace od pája - Re: veřejné prostranství - specifikace Protože mne to taky...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 6. 2008 11:06

pája (neregistrovaný)

Re: veřejné prostranství - specifikace
    Protože mne to taky zajímalo, tak jsem Vám to našel, příště zkoušejte google, najde vše.
    Veřejným prostranstvím jsou všechna náměstí, ulice, tržiště, chodníky, veřejná zeleň, parky a další prostory přístupné každému bez omezení, tedy sloužící obecnému užívání, a to bez ohledu na vlastnictví k tomuto prostoru (dle zákona č. 128/2000 Sb., hlava I, díl 4, § 28-34), ve znění pozdějších změn.

Ulice a ostatní veřejná prostranství jsou územními prvky a způsob jejich označování je vymezeno přímo vyhláškou MV ČR č. 326/2000 Sb., o způsobu označování ulic a ostatních veřejných prostranství názvy, o způsobu použití a umístění čísel, označení budov, o náležitostech ohlášení o přečíslování budov a o postupu a oznamování přidělení čísel a dokladech potřebných k přidělení čísel.

Název ulice a veřejných prostranství (dále UVP) je slovním prostorovým identifikátorem územního prvku ulice a veřejné prostranství, který je určen rozhodnutím obce. Je jedinečný v rámci obce a může být změněn.

Jednoznačný identifikátor ulice a veřejného prostranství je číselným vyjádřením územního prvku ulice a veřejné prostranství v rámci České republiky.

Správcem číselníku ulic a veřejných prostranství je Ministerstvo práce a sociálních věcí.

Číselník ulic a veřejných prostranství je v METIS označen číslem 0066. Číselník UVP je provázán na číselník obcí (0043), číselník základních územních jednotek (0051), číselník dílových základních sídelních jednotek (0053).

• 18. 6. 2008 11:12

IVANA (neregistrovaný)

Re: veřejné prostranství - specifikace
    Děkuji za rychlou odpověď

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).