Re:jaké rozhodné období
ale na formuláři je uvedeno že v období od 1.10.07-30.9.08 je rok 2006. také bych logicky vyplnila příjmy za rok 07,tak nevím.
Jak je to s bonusy,které měl vyplacené.Ty ještě musím odečíst z čisté mzdy,abych mu vyplnila čistý příjem bez bonusů?
Moc děkuji
Pokud mi přinese zaměstnanec formulář bez vyplněných kolonek za jaké období chce příjmy vyplnit, zda podával - nepodáva DP,vracím jim to, protože nejsem vědma - nekteří to mají na přídavky pozadu, nekteří už dopředu, někteří na bydlení - tam se vyplňují příjmy za čtvrletí, až to donesou, pak jim vyplním to, co požadují. Čistý příjem se uvádí bez bonusů - to si musíte zjistit, jak vám to počítá program, protože mně to už spočítá tak, že to jenom opíšu. Jinak u zaměstnaců, kteří si dělali daňové přiznání sami do kolonky a1) píšu: FÚ do b1) nemocenskou+OČR - jsme velká organizace.
v této době se potvrzují příjmy za r. 2007 (za r. 2006 chce potvrdit někdo, komu se v této době narodilo dítě)
pokud si podával daň.př. na FÚ (i společné zdanění), potom do ř.a1 napíšete přeplatek daně z r. 2006 (pokud jste prováděli RZD za r. 2006), pokud ho nemá, tak proškrtněte, ale nulu bych v žádném případě nepsala (já píšu někam do kolonky :podával daň.př. za r. 2006 + 2007 - nebo jen za r. 2007 - podle skutečnosti)
pokud by měl přeplatek na daň.bonusu, ten se neuvádí
pokud jste MO, tak mu nemoc. dávky má vyplnit OSSZ (ale to předpokládám - já vyplňuji VO, takže vyplňuji i ř. b)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.