Re: DPČ a HPP
POkud to považujete za slovíčkaření. tak nekomentuji. Ono se pak to slovíčkaření najednou objeví v pracovní smlouvě, ve mzdovém výměru se píše o platu a další slovíčka, na dohodu se uzavírá pracovní smlouva a chudák ten, kdo pak nedokáže rozlišit slovíčko od pojmu upraveného zákonem. Jestli jsem byl zlej, tak se omlouvám.
Já jsem se nevrtal do daní, jen do pojmů, dokážu si představit, co by udělala tady každá průměrná účetní, kdyby se řeklo daň z příjmu- to je daň z přidané hodnoty, to by bylo taky jen slovíčkařební, ale ten závěr.... takže účetní držte se svého , personalisti rovněž a při problému- právní výklad zákona nedělá účetní ani personalista, nakonec ani právník , ale soud.
Myslím si, že tady na diskuzi by měl každý přispět tím, co zná, tomu druhému, který tápe, ale současně se i sám učit to, co sám nezná, alespoň tak to vychází mně, a pokud někdo něco neví,nezná,neumí určit, tak ať raději počká, až se vyjádří ostatní, ale můj názor není dogma.
jenže pokud bude každý čekat, až odpoví druhý, tak zde bude třeba prázdno, protože bude čekat, až odpoví někdo jiný a tazatel se nedozví odpověď žádnou
pokud někdo odpoví ne zcela správně, tak od toho snad diskuze tady je, aby - kdo to ví, nebo myslí si, že to ví - odpověděl
a potom se zde rozvíjí diskuze (někdy velmi zajímavá)
kolikrát se zde rozebere problém ze všech stran a to je velmi zajímavé a poučné (alespoň pro mě)
stejně každý tazatel (alespoň se domnívám) si přečte dotyčný zákon, § apod. pokud je na něj odkaz v odpovědích
nikdo nejsme neomylný,takže peskovat někoho, že napíše něco ne zcela správně asi není to nejlepší řešení (zákony se mění hrozně rychle a věřím tomu, že kdyby měli poslanci vysvětlovat, co vlastně schválili, tak bychom možná nad odpověďmi splakali...)
to je můj názor, tak mě prosím, nepeskujte
děkuji
Peskování by tady nemělo mít místo vůbec.Pokud si myslím, že vím a pokud chci tak odpovím.Když mi někdo leze na nervy dotazem (a můžu si třeba myslet, že dotaz je stupidní) tak to prostě přejdu a nedělám ze sebe machra.Zítra se můžu klidně dostat do situace, kdy budu potřebovat poradit já.A když jsou tady kolikrát reakce i neadekvátní, tak se třeba raději ani nezeptám.Což je asi škoda, protože stejný problém může v tu chvíli řešit i někdo další, komu by to pomohlo.A na právní názory jsou jiné stránky.Dříve byli v organizacích personalisté, účetní, plánovači a já nevím kdo všechno. Dneska tohle musí dělat člověk jeden a není dost dobře možné znát všechny zákony. A tak si tady raďme, buďme ohleduplní a neurážejme tazatele. To je můj názor.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.