Re: platba předem
>Dobrý den,
>
>prosím, můžete mi někdo poradit, jak s následujícím
>případem ?
>
>vedeme účetnictví
>náš zákazník vede DE
>
>zákazník u nás objednal zboží, které bude dodáno až v
>srpnu.
>Od by ale od nás potřeboval fakturu již teď. Něco jako
>platbu předem, ale aby si mohl uplatnit DPH. Zálohová
>faktura mu ale
>nepomůže.
>
>Máte někdo radu nebo zkušenost, jak se to dá udělat,
>abychom mu vyhověli, ale zároveň aby bylo vše účetně v
>pořádku ?
>
Vystavte mu proforma fakturu, která je i s DPH. Pokud mu dáte splatnost až v srpnu má čas do té toby jí zaplatit a vy potom vystavíte fakturu, kterou zaúčtujete
>Děkuji,
>Jana
Tak v tomto případě si myslím, že mu to k ničemu nepomůže. Ale i tak mu můžete vystavit proforma fakturu bez DPH a po zaplacení vystavit se zbožím normální fa. Nevidím ale důvod proč chce fa, když zboží dostane až v srpnu. On Vám zaplatí zboží ještě před dodávkou?
Právě že chce zaplatit co nejdřív i když ví, že zboží dostane až v srpnu. Nevím z jakého přesně důvodu, ale potřebuje zaplatit.
Jsem z toho zmatená. Ale hlavně chci, abych to měla v pořádku já.
Já mu klidně tu proformu vystavím, nevadí mi, když nám dřív zaplatí, ale nechci udělat chybu jen proto, abych mu vyhověla.
zálohovou fakturu NEÚČTUJETE!!!!! A to, že je na zálohové faktuře rozepsáno DPH ještě neznamená, že si to odběratel může zahrnout do přiznání DPH, jelikož zálohová faktura není dańovým dokladem. Uvádí se proto, aby odběratel věděl, kolik bude platit a kolik činí DPH. Klasický dańový doklad pak také musíte vystavit.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.