Re: přeč.dovolená-úhrada do pokladny
Musíte to nechat projít hrubou mzdou, to nejde jen vzít čistou do pokladny. Vyjde Vám to mínusem a ten mínus vám zmizí,až Vám to dá do pokladny.Co se týká dopočtu za přečerpanou dovolenou na
¨neplacené volno, je to bohužel ve všech výkladech k ZP. Jestli chcete §, najít v zákoně o zdr.pojištění.
Program mi srazí 3 dny z hrubé mzdy, tak ale není tak vysoká a tím pádem mi vyjde mínusová částka na zp i sp, tak jsem myslela, že bych ve mzdě jen proplatila ten 1 odpracovaný den a vyrovnání přečerpané dovolené by šlo jen přes pokladnu. Má někdo s tímto zkušenost?
Mínus SP a mínus ZP znamená, že se pojistné vrací, protože to jsou srážky. Je fakt, že záleží na SW, také jsem viděla SW , který to má prostě jinak. Já bych po něm chtěla do pokladny 1634.
Hrubou mzdou by to projít mělo, problém vidím jen v tom, že musí být za tento měsíc hlavně odvedeno zdr.pojištění nejméně z alikotní části z minim.VZ.To zkontrolovat.
Napište mi, jestli chcete ,od kdy do kdy byl v pr.poměru(kolik KD) - jedná se asi o červen ,ne ? Kolik je mzda , kolik náhrada mzdy, co se sráží. To je také důležitá info, že máte jen jednoho zaměstnance s odvodem)- zítra se na to zkusím podívat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.