Vlákno názorů k dotazu Dovolená po MD od an - Re: Dovolená po MD Měla i čerpat už po...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 6. 2008 9:57

an (neregistrovaný)

Re: Dovolená po MD
    Měla i čerpat už po 28 týdnu, teď musíte propočítat jak jí vyjde dovolená za letošní rok, zda zamešká víc jak 100 dní - krácení.

• 25. 6. 2008 13:15

Libuna (neregistrovaný)

Na tuto pracovnici se ještě vztahuje prodloužená mateřská dovolená 35 týdnů. Až po vyčerpání této základní MD bude čerpat ŘD, nekrácenou. Při MD nemůže čerpat dovolenou.

• 25. 6. 2008 13:25

xy5 (neregistrovaný)

jenže tato zam-kyně neporodila 2 a více dětí, ale je osamělá, takže PPM má 37 týdnů (začala pobírat PPM ještě v loňském roce), ale mat. dovolená je jen 28 týdnů (§195 odst. 1)

• 25. 6. 2008 18:51

tracyg (neregistrovaný)

>>>>Osamělá pracovnice je na MD od 26.10.27 do 11.7.08.
    >>>>Za
    >>>>loňský a letošní rok má nárok na 41 dní dovolené.
    >>>>Může
    >>>>jí začít čerpat od 12.7.08? Nebo ji měla začít čerpat
    >>>>už po 28 týdnu?
    >>>
    >>>Měla i čerpat už po 28 týdnu, teď musíte propočítat
    >>>jak jí vyjde dovolená za letošní rok, zda zamešká víc
    >>>jak 100 dní - krácení.
    >>Na tuto pracovnici se ještě vztahuje prodloužená
    >>mateřská dovolená 35 týdnů. Až po vyčerpání této
    >>základní
    >>MD bude čerpat ŘD, nekrácenou. Při MD nemůže čerpat
    >>dovolenou.
    >
    >jenže tato zam-kyně neporodila 2 a více dětí, ale je
    >osamělá, takže PPM má 37 týdnů (začala pobírat PPM
    >ještě v loňském roce), ale mat. dovolená je jen 28 týdnů
    >(§195 odst. 1)

• 25. 6. 2008 19:11

tracyg (neregistrovaný)

Zrovna dnes jsem řešila stejný problém kvůli sobě s paní na OSSZ, jelikož naše firma patří mezi malé organizace a já jsem v ní byla jediná ženská a ještě k tomu účetní:-)
    Jsem osamělá matka, na MD jsem nastoupila 27.11.2007, porodila jsem 1 dítě. Podle starého ZP mi náleží PPM po dobu 37 týdnů. Jelikož mám nevyčerpanou dovolenou za rok 2007 a také i za rok 2008, kdy se MD započítává jako odpracovaná doba, jsou 2 možnosti: 1. do 28. týdne, tj. do 9.6.2008 mi OSSZ vyplatí PPM, od 10.6.2008 budu na dovolené od zaměstnavatele a po ukončení dovolené mi do 37. týdnů OSSZ doplatí PPM.
    2. OSSZ mi do 37. týdne, tj. do 11.8.2008 bude vyplácet PPM a já na dovolenou z PP nenastoupím.
    Pokud budu chtít čerpat dovolenou, OSSZ musí obdržet potvrzení od zaměstnavatele, od kdy do kdy budu na dovolené.
    S potvrzením o ukončení pobírání dávek PPM od OSSZ dojdu na kontaktní místo, kde mi bude přiznán rodičovský příspěvek od 12.8.2008.
    Snad se v tom trochu vyznáte.
    Pokud jsem něco nevěděla, tak jsem ohledně personálních vztahů volala na oblastní inspektorát práce dle svého regionu, najdete zde: http://www.suip.cz/default/drvisapi.dll?MIval=/www/index.html
    vždy velmi ochotně poradili, hezký den tr.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).