Vlákno názorů k dotazu Odcizení účetnictví - jak dál od Míra - Re: odcizení účetnictví - jak dál No, vy začnete...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 6. 2008 12:32

Míra (neregistrovaný)

Re: odcizení účetnictví - jak dál
    No, vy začnete od začátku. Nemůžete zaúčtovat něco k čemu nemáte podklady.
    Ale pan podnikatel by si měl co nejrychleji sehnat maximu kopií nebo opisů dokladů. Protokol od Policie mu při případné kontrole na FU k niřemu nebude.

• 26. 6. 2008 12:42

L. (neregistrovaný)

Takže začnu např. k 1.7.2008 a když mi nedá žádné podklady z minula, jako že předpokládám toho moc do kupy nedá. Je pro mne začátek účetního období od 1.7.2008 nemohu a ani není v mých silách zjiš´tovat jaké měl příjmy a výdaje do dne než mu odcizili DE.

• 26. 6. 2008 13:59

zdv (neregistrovaný)

Já bych se tedy snažila za první pololetí zjistit alespoň příjmy (co nebylo placeno v hotovosti najdete na bankovních výpisech) a dala dohromady faktury vydané. Myslím si, že to by nemusel být takový problém a mělo by to být v jeho zájmu. Nevím, jak by se FÚ díval na to, že za první pololetí má příjmy "nezjistitelné". Faktury vydané bych porovnala s příjmy na bankovních výpisech. Co bylo placeno v hotovosti by se dalo zjistit u odběratelů. Myslím, že možnosti jsou různé - viz odpověď výše (opisy a kopie dokladů) apod.

• 26. 6. 2008 19:38

MM (neregistrovaný)

V žádném případě nemůžete brát začátek účetního období od 1.7.08!! Pan podnikatel by měl mít alespoň kopii DP, tam se chytíte zůstatků. Za první pololetí bude muset holt doklady opatřit a nebo v nejhorším spolu dáte dohromady jeho příjmy (vydané faktury) - snad není tatar a vzpomene si, odběratele zná. Formu zaplacení také dohledáte - a za letošek bude mít výdaje procentem. Tam by se nemusely dohledávat výdajové doklady. Pokud to pro něj není výhodné, nedá se nic dělat. Buď dohledá nebo zaplatí:)))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).