Re: co vše do nákladů - DOP - kontrola
Netuším co je to DOP ale pokud jste měla na mysli dohodu o provedení práce tak z té se vůbec žádné sociální ani zdravotní pojištění neplatí. A manžel pokud to má jako vedlejší činnost tak nemusí případné zálohy zpočátku platit vůbec neboť je pojištěn z hlavního zaměstnání.
Dobrý den,
nezaškodí troška morálky - jsem zaměstnaná v běžném zaměstnaneckém poměru s vcelku dobrým příjmem, tak platím sociální a zdravotní pojištění cca 3 000 Kč a zaměstnavatel za mne cca 9 000 Kč měsíčně. Jelikož mi onemocněl syn potřebuji pro něj odborné vyšetření, kde je díky Vám podobným, kteří uměle snižují platby pojišťovnám čekací doba 3 měsíce...
Přeji pěkný den a hodně zdaru v podnikání... a hlavně pevné zdraví
Taky dobrý den, promiňte ale absolutně nechápu jak souvisí optimalizace nákladů s umělým snižováním plateb pojišťovnám a hlavně s čekací dobou na odborné vyšetření? Podle Vás by podnikatelé měli platit daně a všechna pojištění z příjmů a nemohli si uplatnit žádné výdaje, či co? Co je špatného na dohodách o provedení práce? Jak já tak manžel mnoho let pracujeme jako běžní zaměstnanci a odvádíme na všech daních a pojištěních obdobné částky jako Vy a asi i vyšší a mimochodem, když jsem já osobně potřebovala pomoc našeho zdr. pojištění při svých zdravotních problémech, tak mi ta naše zdravotní pojišťovna, když to tak řeknu plivla do dlaně a a 90% ceny léků, které jsem nutně potřebovala, jsem musela hradit sama, neb byli nejspíš příliš "speciální a že to byly teda "sumy" o čekacích lhůtách na odborné pojištění mi taky můžete chvíli povídat... i o onemocnění vlastních dětí ... takže taktéž přeju pevné zdraví ,ale na Váš příspěvek jsem fakt nemohla nereagovat
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.