Re: Prosím mzdovou účetní - účet 331
Teď ale nastává otázka??? Lze tyto platby, které půjdou v roce 2008 na účet 521 uznat jako daňové??? Nebyly na účtech časového rozlišení v roce 2007 ani na dohadných účtech (jak jsem pochopila ), jelikož firma se potřebovala dostat kvůli bance v roce 2007 do zisku.
Re: Prosím mzdovou účetní - účet 331
Přiznám se, že mám husí kůži, když čtu tyto příspěvky...
Zeptám se, chce banka jenom daňové přiznání nebo i výkazy? Ve výkazech jste to smázla "natvrdo" nebo jenom ve výkazech pro banku? Zažila jsem několikrát jiné výkazy pro banku než byla skutečnost - ve hlavičce ve výkazu pro banku bylo "předběžné", banka si pak skutečnost stejně dohledá podle OR.
Pokud jste to smázla "natvrdo", pak bych doporučila v roce 08 opravit 521/331 ale nedaňově (a podat dodatečné daňové přiznání za r.08). Nebylo bance divné, že nemáte mzdové náklady? A že nesedí mzdové náklady s tím, co bylo na 524?
"Úpravy" výkazů pro banky jsou dost složité:
když si vymyslíte výnos, zůstane Vám pohledávka
když si vymyslíte náklad, zůstane Vám závazek
když odmáznete náklad, budete mít na straně pasiv minusový závazek
a když budete chtít vytvořit nějaký fiktivní zápočet pohledávek a závazků - můžete se dostat ještě do větších problémů
nebo jak byla rada zaúčtovat nedokončenou výrobu, najednou máte zásoby o kterých jste dosud vy (ani banka) nevěděli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.