Re: Dohoda o pracovní činnosti
já jsem to asi špatně pochopila. Myslela jsem, že se ten průměr udělá za celý rok /aby se vešli do poloviny stanovené týdenní pracovní doby/ a tam by se vešli. proto jsme se všemi uzavírali DPČ.
Jak to řeší ostatní, když mají brigádníky a ti pracují jenom od pondělka do čtvrtka v 8hodinovém provozu? to uzavírají normální pracovní smlouvu na dobu určitou, nebo se to dá nějak obejít /třeba těmi prémiemi?/
Na DPČ můžou pracovat jen 4 hodiny denně. Uzavřela bych s nimi raději normální pracovní smlouvu na dobu určitou, než to řešit nějakými přehnanými odměnami (-vykázat můžete jen 4 hodiny, pokud budou pracocovat 12 hodin, to máte 8 hodin denně do odměn, toho by si snad každá kontrola všimla). :-)
Nečetla jsem všechny příspěvky, ale nemáte pravdu, že na DPČ mohou pracovat jen 4 h denně. DPČ může být smluvena, pokud rozsah práce nepřesáhne v průměru za sjednané období, nejdéle za 52 týdnů, polovinu týdenní pracovní doby, tj. 20 h. To v praxi znamená, že hlídáte určitý časový úsek. V tomto časovém úseku spočítáte jeho odpracované hodiny a podělíte počtem týdnů a výsledný počet hodin nesmí překročit 20. Tzn. že některý týden pracuje více, jiný méně a jiný třeba nic. Vy sledujete průměr.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.