Re: vedena na úřadu práce - neschopnost
Dobrý den,jestliže dostanu výpověď z PP pro nadbytečnost okamžitě po ukončení rodičovské dovolené (po dosažení tří let věku dítěte), mám se nahlásit na úřad práce i když budu pobírat rodičovký příspěvek do čtyř let věku dítěte? Není mi jasné,zda budu pobírat pouze rodič. příspěvek nebo i podporu v nezaměstnanosti? Děkuji za odpověď.
přiřadila jste se k jinému dotazu.
Zvažte jestli chcete pracovat nebo brát RP, na ÚP se hlásí ti co chtějí najít práci. Takže vy zatím ne. Ale ujistila bych se na zdrav.poj.že jsem nahlášena jako žena na rodič.dov., za kterou platí stát.
pokud byste se přihlásila na ÚP, tak počítejte s tím, že budete muset shánět práci, obíhat firmy, do kterých Vás pošlou, resp. Vás mohou poslat na rekvalifikační kurz apod. - pokud byste začala pracovat a dítě dávala jen omezeně do předšk. zařízení (v zákoně je přesně definováno), tak byste měla mzdu/plat + rodičovský příspěvek
takže, pokud nemůžete zatím do práce nastoupit a plně se chcete věnovat dítěti, tak pobírejte rodič. příspěvek, stejně by Vás z ÚP mohli vyškrtnout pro neplnění povinností (tak nějak se to porušení nazývá)
Ona již není na rodičovské dovolené, protože se jedná o 4. rok. Ale buď bude pojištěna jako osoba, pobírající rodičovský příspěvek nebo jako celodenně pečující o dítě do 7 let. Souhlasím s odpovědí o ÚP. Podle mě by mohla pobírat podporu i rodičovský přísp., ale je fakt, že musí počítat s tím, že jako uchazeč o zaměstnání se také o ně bude muset ucházet podle toho, kam ji ÚP vyšle.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.