Re: Jaký kurz?
Kurz by se měl zadávat předem, vždy kurz z 1.pracovního dne v daném čtvrtletí a tento kurz by měl platit po celé období.
1.Q kurz z 2.1.2008
2.Q kurz z 1.7.2008
3.Q kurz 1.9.2008
4.Q kurz z 1.12.2008
Nevím jak moc obchodujete, dopuručuji měsíční účetní kurz - opět se zadavá kurz z 1.pracovního dne v daném měsíci.
Samozřejmě je třeba totu problematiku "ošetřit" v účetní směrnici.
>>>Dobrý den. Jaký kurz ČNB mám použít, když máme pevný
>>>kurz na čtvrtroku. Začali jsme obchodovat od
>>>23.6.2008,
>>>Mám za červen použít kurz za leden až březen dle ČNB
>>>25,562? A od července použiji kurz za duben až červen
>>>dle ČNB? Dříve jsme cizí měnu nepoužívali. Děkuji za
>>>radu.
>>
>>Kurz by se měl zadávat předem, vždy kurz z
>>1.pracovního dne v daném čtvrtletí a tento kurz by měl
>>platit po
>>celé období.
>>1.Q kurz z 2.1.2008
>>2.Q kurz z 1.7.2008
>>3.Q kurz 1.9.2008
>>4.Q kurz z 1.12.2008
>>Nevím jak moc obchodujete, dopuručuji měsíční účetní
>>kurz - opět se zadavá kurz z 1.pracovního dne v daném
>>měsíci.
>>Samozřejmě je třeba totu problematiku "ošetřit" v
>>účetní směrnici.
>
>Děkuji. A mám stanovit kurz na červen z 2.6. nebo až z 23.6., kdy jsme začali obchodovat? Do té doby jsme cizí měnu nepoužívali.
Když máte pevný kurz čtvrtletní, tak bych použil kurz prvního pracovního dne v daném čtvrtletí a tento kurz bych používal po celé čtvrtletí. Např. kurz z 1.4 bych používal na všechny obchodní případy, které se uskuteční v období od 1.4 do 30.6.
V případě pevného čtvrtletního kurzu bych proto pro dodávku ze dne 23.6. použil kurz z 1. dubna. (pokud to byl pracovní den)
V případě, že byste si ve směrnicích stanovili, že budete používat pevný měsíční kurz, pak bych pro dodávku z 23.6. použil kurz z 2.6 (pokud byl tento datum první pracovní den v červnu). Tento kurz bych používal pro všechny dodávky uskutečněné v období od 1.6 do 30.6. nezávisle na tom, že k první dodávce došlo až 23.6.
Hezký den přeje
bubu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.