Vlákno názorů k dotazu Odvody živnostníků od JiřinaH. - Re: Odvody živnostníků Společnost Vám nic neodčítá ,Vy musíte...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 7. 2008 13:04

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Odvody živnostníků
    Společnost Vám nic neodčítá ,Vy musíte provádět odvody sama, přiznání k dani a vyúčtovat zdravotní a sociální pojištění za předch. rok. Zdravotní poj.platíte z vždy z dosažených příjmů, sociální pojištění má pak vazbu na to, zda jste OSVČ hlavní nebo vedlejší a jakých dosahujete příjmů. Bez bližších info z vaší strany by to bylo docela dlouhé povídání.

• 3. 7. 2008 14:01

Saša (neregistrovaný)

děkuji - chyběla tam čárka :-) jasně, že společnost nic neodčítá - myslela jsem, kolik odvedu já jako živnostník. neexistují tedy nějaké tabulky, u kterých je dáno kolik jsou procentuelně odvody při určité výši fakturované částky?

S.

>>Dobrý den,
    >>
    >>prosím potřebuji poradit - když bych byla živnostník,
    >>kolik se z mé fakturované částky společnosti odečítá
    >>daň, sociální a zdravotní pojištění? (myslím procenta
    >>platné pro tento rok) Popř. pokud tam jsou ještě
    >>nějaké
    >>odvody.
    >>
    >>Díky moc!
    >>
    >>Saša
    > Společnost Vám nic neodčítá ,Vy musíte provádět
    >odvody sama, přiznání k dani a vyúčtovat zdravotní a
    >sociální pojištění za předch. rok. Zdravotní poj.platíte z
    >vždy z dosažených příjmů, sociální pojištění má pak
    >vazbu na to, zda jste OSVČ hlavní nebo vedlejší a jakých
    >dosahujete příjmů. Bez bližších info z vaší strany by
    >to bylo docela dlouhé povídání.

• 3. 7. 2008 14:32

Líba (neregistrovaný)

Fakturovaná částka o ničem nevypovídá, když neznáme náklady. ZP, SP i daně se platí ze zisku.

• 17. 9. 2008 15:12

Libuše (neregistrovaný)

Dobrý den,
    zřejmě se jedná o shodu jmen, ale mám podobný problém, budu podnikat v oblasti poskytování služeb a uplatňovat náklady 50%paušálem. Nikde ale bohužel nemohu najít, kolik budu odvádět. Předpokládám, že fakturovaná částka bude cca 15000 měsíčně. Navíc studuji vysokou školu denním studiem. Jestli potřebujete k odpovědi další informace, tak mi prosím napište jaké. Moc děkuji za odpověď.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).