Re: Odvody živnostníků
Společnost Vám nic neodčítá ,Vy musíte provádět odvody sama, přiznání k dani a vyúčtovat zdravotní a sociální pojištění za předch. rok. Zdravotní poj.platíte z vždy z dosažených příjmů, sociální pojištění má pak vazbu na to, zda jste OSVČ hlavní nebo vedlejší a jakých dosahujete příjmů. Bez bližších info z vaší strany by to bylo docela dlouhé povídání.
děkuji - chyběla tam čárka :-) jasně, že společnost nic neodčítá - myslela jsem, kolik odvedu já jako živnostník. neexistují tedy nějaké tabulky, u kterých je dáno kolik jsou procentuelně odvody při určité výši fakturované částky?
S.
>>Dobrý den,
>>
>>prosím potřebuji poradit - když bych byla živnostník,
>>kolik se z mé fakturované částky společnosti odečítá
>>daň, sociální a zdravotní pojištění? (myslím procenta
>>platné pro tento rok) Popř. pokud tam jsou ještě
>>nějaké
>>odvody.
>>
>>Díky moc!
>>
>>Saša
> Společnost Vám nic neodčítá ,Vy musíte provádět
>odvody sama, přiznání k dani a vyúčtovat zdravotní a
>sociální pojištění za předch. rok. Zdravotní poj.platíte z
>vždy z dosažených příjmů, sociální pojištění má pak
>vazbu na to, zda jste OSVČ hlavní nebo vedlejší a jakých
>dosahujete příjmů. Bez bližších info z vaší strany by
>to bylo docela dlouhé povídání.
Dobrý den,
zřejmě se jedná o shodu jmen, ale mám podobný problém, budu podnikat v oblasti poskytování služeb a uplatňovat náklady 50%paušálem. Nikde ale bohužel nemohu najít, kolik budu odvádět. Předpokládám, že fakturovaná částka bude cca 15000 měsíčně. Navíc studuji vysokou školu denním studiem. Jestli potřebujete k odpovědi další informace, tak mi prosím napište jaké. Moc děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.