Piště normálně, ne hůlkovým písmem!
Prosím pište nadpisy i příspěvky normálně, nikoliv hůlkovým písmem! Hůlkové písmo je hůře čitelné a na internetu se považuje za křik a nevychovanost, viz např. http://www.emag.cz/netiketa/ nebo http://adasek.cz/netiketa.htm
Děkujeme za pochopení ;-)
Re: Piště normálně, ne hůlkovým písmem!
Jenom pro doplnění uvádím výklad MPSV:
Písemné oznámení o zrušení pracovního poměru má být doručeno druhé straně zpravidla 3 dny přede dnem, kdy má pracovní poměr skončit. V tomto případě nejde o závaznou lhůtu, která musí být bezpodmínečně dodržena, aby pracovní poměr platně skončil, ale pouze o lhůtu pořádkovou. Vzhledem k tomu, že zákoník práce nespojuje s nedodržením písemné formy neplatnost tohoto úkonu, bylo by platné i ústní zrušení pracovního poměru ve zkušební době.
a další výklad-komentář ze ZP-JUDr.Jakubka:
Vzhledem k tomu, že nedostatek písemné formy, a tím méně doručení tohoto oznámení není sankcionován neplatností tohoto právního úkonu, je podle zákoníku práce platné i ústní skončení pracovního poměru ve zkušební době. Písemné oznámení o zrušení pracovního poměru má být doručeno druhé straně zpravidla alespoň tři dny přede dnem, kdy má pracovní poměr skončit. Pokud nebude toto oznámení doručeno tři dny předem, bude doručeno později či vůbec, nemá tato skutečnost vliv na skončení pracovního poměru.
DEKUJI!! Prave jsem se dovedela od danove poradkyne, ze mne propustili k 1/7 - 1/7 jsem ale jeste pracovala a nalezi mi mzda - navic mi z toho plynou problemy, ktere jsme zminovali - jak se muzu prosim branit!!! Nechce se mi to resit s pravniky, vzdyt jeden den pro zamtele nehraje roli ... . Jsem z nich fakt zklamana.
pokud máte ukonč. PP 1.7., tak máte ještě ten den zaplacenou mzdu (tu ale dostanete až po ukončení července, tj. v srpnu) - pochybuji, že Vám ji vyplatí dříve
Jaký datum máte napsaný na potvrz. o zaměstnání jako ukončení PP?
Pokud je tam datum 30.6., potom již nebudete mít zaplacený den 1.7., pokud 1.7. tak ano.
musíte si vyzvednout u zam-tele potvrz. o zaměstnání, tzv. zápočtový list s přílohami (nemoc. dávky, příp. průměrný hrubý/čistý příjem)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.