Re: OT zkousky danoveho poradce, ucetni
Daňový poradce - VŠ ekonomická a pak si udělá ještě státní zkoušky na daňové poradenství
- zvýšení kvalifikace účetní - je dobré účastnit se školení, ale moc záleží, kdo to školení pořádá - já chodím na školení, které pořádá f. ANAG, když školí ženské z FU, tak se snažíme vyřešit konkrétní věci, i když ty naše zákony, ani pracovnice FU si kolikrát neví rady.
Re: Děkuji, mate nekdo zkusenosti se zko
Ano. Je poměrně velká úmrtnost. Ale pokud budete znát základy práva, účetnictví a daně, lze to zvládnout. Svědčí o tom více než 4 000 oprávnění na daňové poradenství. :-))
KDP pořádá kurzy a vydává sbírky příkladů z minulých zkoušek. Tu sbírku si opatřete a můžete se nanečisto sama přezkoušet.
A ta vysoká škola nemusí být jen ekonomická.
Abych byl dobře pochopen, základy jsem myslel jen u práva.
Účetnictví a daně se musí umět na velmi dobré úrovni, to je jasné. A ta sbírka příkladů ukáže, jak dlouho je třeba se ještě připravovat, aby člověk nevyhodil 5 000 Kč za zkoušku.
A myslite,ze se clovek muze na zkousky pripravit sam a nebo je schopen je zvladnout pouze pokud bude chodit na nejakou kurzy poradane komorou auditoru. Sbirku si urcite poridim a zjistim, jestli mam vubec nekdy sanci zkousku udelat :-)
>>>>
>>>>Ano. Je poměrně velká úmrtnost. Ale pokud budete znát
>>>>základy práva, účetnictví a daně, lze to zvládnout.
>>>>Svědčí o tom více než 4 000 oprávnění na daňové
>>>>poradenství. :-))
>>>>
>>>>KDP pořádá kurzy a vydává sbírky příkladů z minulých
>>>>zkoušek. Tu sbírku si opatřete a můžete se nanečisto
>>>>sama přezkoušet.
>>>>
>>>>A ta vysoká škola nemusí být jen ekonomická.
>>>
>>>no základy rozhodně nestačí:-) zkoušky jsou sakra
>>>těžké a rozsah je velký.
>>
>>Abych byl dobře pochopen, základy jsem myslel jen u
>>práva.
>>
>>Účetnictví a daně se musí umět na velmi dobré úrovni,
>>to je jasné. A ta sbírka příkladů ukáže, jak dlouho
>>je
>>třeba se ještě připravovat, aby člověk nevyhodil 5
>>000
>>Kč za zkoušku.
>
>A myslite,ze se clovek muze na zkousky pripravit sam a
>nebo je schopen je zvladnout pouze pokud bude chodit
>na nejakou kurzy poradane komorou auditoru. Sbirku si
>urcite poridim a zjistim, jestli mam vubec nekdy sanci
>zkousku udelat :-)
Osobně považuji zkoušky na auditora jako složitější.
Začněte tím daňovým poradcem, opatřte si sbírku příkladů a pochlubte se výsledkem. :-))
Nelíbí se mi zkoušky u Svazu účetních na bilančního účetního či exterta. Je z toho moc cítit komerce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.