Re: neplacené volno
Děkuji, a dohoda jenom o srážce 9%, které za něj zaplatí zaměstnavatel, nebo se to týká i toho 4,5%, které platí zaměstnanec? To máte na to nějaký zvláštní formulář? Co když to nemám. Jsem tu chvíli, neplacená volna tu nějaká byla, ale nenašla jsem žádný souhlas zaměstnance
Stačí napsat smlouvu o úhradě pojistného mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem: Zaměstnanec se tímto zavazuje zaplatitt zaměstnavateli zcela částku odpovídající pojistnému, které za zaměstnance má zaměstnavatel povinnost hradit v době, kdy zaměstnanci poskytl prac. volno bez náhr. příjmu /zák.48/1997 o VZP/. Obě strany se dohodly, že zaplacené pojistné bude zaměsntanci sraženo ve mzdě v měsíci, ve kterém mu bylo poskytnuto toto pracovní volno.
buď zaplatí celé zam-ec (13,5%) nebo 4,5% zam-ec a 9 % zam-tel - to právě musí být v té dohodě
zam-ec si požádá o neplac. volno od.. do... a někdo z nadřízených ho musí povolit a součástí toho, by mělo být řešeno, jak bude sraženo (to vlastně zam-ec souhlasí, že zaplatí např. těch celých 13,5%)
pokud by se jednalo o zam-ce, který je v kateg., za kterou je plátcem ZP stát, potom se z neplac. volna žádné ZP neplatí
pozor u neoml. absence - tam všichni zam-ci a je jedno, zda (ne)jsou v kateg., za kterou je plátcem ZP stát, musí platit 13,5% za kal. dny neoml. absence - tam je srážka daná zákonem
Dělala jsem to zpětně,takže jsem mu napsala do té dohody přímo částku,která mu bude sražena z čistého - tzn 13,5%. Znění bylo nějak tak: Ve dnech ..... bude zaměstnanci poskytnuto neplac.volno. Odvod zdr.poj. na VZP ve výši ... zajistí organizace. Zaměstnanec souhlasí,že mu částka bude stržena z čisté mzdy...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.