Re: Dovolená po ukončení PPM
>Dobrý večer.Mám dotaz.Pobírám od 20.6 2008 rodičovský
>příspěvek na druhé dítě.Peněžitá pomoc v mateřství mi
>skončila 19.6.2008. Jelikož sem nepodala do 19.6.
>žádost o čerpání dovolené ve výši 25dnů /vůbec mě
>nenapadlo,že mám mezi PPM a rodičovským příspěvkem u druhého
>dítěte na tuto dovolenou nárok/ dovolená mi propadla.
>Jelikož se jedná o pěknou finanční částku,jsem z toho
>docela špatná.Nešlo by prosím s tím něco ještě
> udělat?Neexistuje nějaká výjimka?Děkuji za odpověď.Martina PPM jsem začala pobirat od 6.12.2007.O rodičovskou dovolenou jsem požádala chci se tedy zeptat,zda dovolenou budu čerpat až za 3 roky- tak jsem si zvolila délku rodič.a když bych do té doby než padnou 3 roky byla těhotná,kdy se o ni žádá?Chci se zeptat zda to budou 4 dny nebo 21 dní.Nezlobte se ještě za můj dotaz,jsem vděčná za každou odpověd.Mám tedy nárok i na nějakou dovolenou z roku 2007?Díky.Martina.
Re: Dovolená po ukončení PPM
Jak Vám píše xy, dovolená z letoška Vám nepropadla. Bude Vám schována až na dobu Vašeho návratu z rodičovské dovolené. Ale bude pokrácena o 2/12 (pokud xy počítala dobře, já jsem to nepřepočítávala), tj. o 4 dny. Takže z roku 2008 Vám zbude 21 dní dovolené. Jestliže jste si nestihla vyčerpat nějakou dovolenou z roku 2007, také Vám bude schována do návratu z rodičovské. Pokud během rodičovské otěhotníte a pak nastoupíte zase na mateřskou (nástupem na mateřskou bude rodičovská ukončena), pak po vyčerpání té druhé mateřské můžete požádat o čerpání této schované řádné dovolené a navíc Vám vznikne nárok na další řádnou dovolenou, protože doba mateřské se z heldiska určování nároku na řádnou dovolenou považuje za dobu odpracovanou. A o tu můžete také požádat. A teprve až vyčerpáte všechnu řádnou dovolenou, požádáte o poskytnutí rodičovské dovolené nejdéle do 3 let toho nejmladšího dítěte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.