Vlákno názorů k dotazu Dovolená po ukončení PPM od Martina - Re: Dovolená po ukončení PPM >Dobrý večer.Mám dotaz.Pobírám...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 7. 2008 23:38

Martina (neregistrovaný)

Re: Dovolená po ukončení PPM
    >Dobrý večer.Mám dotaz.Pobírám od 20.6 2008 rodičovský
    >příspěvek na druhé dítě.Peněžitá pomoc v mateřství mi
    >skončila 19.6.2008. Jelikož sem nepodala do 19.6.
    >žádost o čerpání dovolené ve výši 25dnů /vůbec mě
    >nenapadlo,že mám mezi PPM a rodičovským příspěvkem u druhého
    >dítěte na tuto dovolenou nárok/ dovolená mi propadla.
    >Jelikož se jedná o pěknou finanční částku,jsem z toho
    >docela špatná.Nešlo by prosím s tím něco ještě
    > udělat?Neexistuje nějaká výjimka?Děkuji za odpověď.Martina PPM jsem začala pobirat od 6.12.2007.O rodičovskou dovolenou jsem požádala chci se tedy zeptat,zda dovolenou budu čerpat až za 3 roky- tak jsem si zvolila délku rodič.a když bych do té doby než padnou 3 roky byla těhotná,kdy se o ni žádá?Chci se zeptat zda to budou 4 dny nebo 21 dní.Nezlobte se ještě za můj dotaz,jsem vděčná za každou odpověd.Mám tedy nárok i na nějakou dovolenou z roku 2007?Díky.Martina.

• 18. 7. 2008 0:42

Jiřka (neregistrovaný)

Jak Vám píše xy, dovolená z letoška Vám nepropadla. Bude Vám schována až na dobu Vašeho návratu z rodičovské dovolené. Ale bude pokrácena o 2/12 (pokud xy počítala dobře, já jsem to nepřepočítávala), tj. o 4 dny. Takže z roku 2008 Vám zbude 21 dní dovolené. Jestliže jste si nestihla vyčerpat nějakou dovolenou z roku 2007, také Vám bude schována do návratu z rodičovské. Pokud během rodičovské otěhotníte a pak nastoupíte zase na mateřskou (nástupem na mateřskou bude rodičovská ukončena), pak po vyčerpání té druhé mateřské můžete požádat o čerpání této schované řádné dovolené a navíc Vám vznikne nárok na další řádnou dovolenou, protože doba mateřské se z heldiska určování nároku na řádnou dovolenou považuje za dobu odpracovanou. A o tu můžete také požádat. A teprve až vyčerpáte všechnu řádnou dovolenou, požádáte o poskytnutí rodičovské dovolené nejdéle do 3 let toho nejmladšího dítěte.

• 18. 7. 2008 7:52

xy5 (neregistrovaný)

pokud jste nastoupila na mat. dovolenou 6.12. a předtím jste čerpala rodič. dovolenou, tak jste neodpracovala alespoň 21 PD, tak za r. 2007 žádný nárok na dovolenou nevznikl

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).