Re: Kontrola na VZP
Ptají se, kolik lidí má firma celkem (asi aby měli přehled, kolik je jich pojištěných u jiných pojišťoven, myslím, že jim po tom nic není, ale nepřu se s nimi). Pak si odškrtáme zaměstnance, pojištěné u VZP - jejich nástupy a výstupy. A pak měsíční rekapitulace s jejich pojištěnci- já na ní mám hrubou mzdu, základ (pokud se liší, je tam vyčíslený rozdíl - např. odstupné, DOPP souběh atd.), pak tam mám dny nepl. volna v tom měsíci u každého člověka, dny nemoci a OČR a dny áčka, odvod za zaměstnance, za zaměstnavatele a odvod celkem.
To taky netuším. Po mně to nikdy (VZP) nechtěli.
A mimochodem nechtěli ani seznam zaměstnanců a hlášení ZP. Předložila jsem ML, měsíční přehledy, přihlášky,odhlášky. Ale jsme MO, tak jsou možná skromnější:))
Jen takovou perličku - v kontrolovaném období se mi povedlo na účet VZP poslat pojištění, které jí za zaměstnance patřilo plus jsem k tomu v záchvatu blbosti poslala i pojištění pro VOZP. Ničeho si při kontrole nevšimli, kontrolní závěr byl - vše v pořádku. Když jsem já objevila svojí blbost, poslala jsem v běžném měsíci o přeplacenou částku méně, k tomu vysvětlující email. Ticho po pěšině. Za pár měsíců se VZP ozvala upozorněním, že mám nedoplatek na zaměstnancích. Následoval telfonát s velmi vyjevenou paní, která zcela netušila, která bije, protože byla "nová". Nic nemohla najít, email nečetla........zkrátím to, nakonec to dámy dohledaly a byl klid.
Kontroly na zdravotkách a na sociálce jsou v klidu, noční můra je finančák:))
Reknu to asi takto :
mel jsem kontroluz VZP - volali kdy a co si mam pripravit, chteli vsechny zamestnance s RC - kdyz jsem rekl, ze jsou soukroma firma a do jinych pojistencu jim nic neni, tak rekla ze mam pravdu, ale ze mi je muzou zkontrolovat, ze jsou opravdu jinde prihlaseni.
Pak chtela ty prehledy na socialku - to jsem je rekl, ze do nich ji opet nic neni - tak to taky uznala.
Kdyz jsem prisel na kontrolu, tak mi rekla, ze pozadala socialku o seznam mych zamestnancu vcetne prehledu a ze si mezitim tu kontrolu udelala a ze je kontrola hotova.
Koukam ze je to opet o nas bez nas :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.