Vlákno názorů k dotazu Trochu OT: zacinam, jak sehnat klienty? od Zorka - Re: Trochu OT: zacinam, jak sehnat klien Podnikám jako...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 7. 2008 20:58

Zorka (neregistrovaný)

Re: Trochu OT: zacinam, jak sehnat klien
    Podnikám jako účetní od r. 1991. Většina mých klientů je přes známé, kamarádi, na doporučení těchto klientů...
    Moje rada: Mít radši 2-3 "větší firmy", než hodně "malých".
    Kamararádi si myslí, že jim to uděláte zadarmo nebo hodně levně. Malí podnikatelé účetnictví vnímají jako nutné zlo a nechtějí za to vydávat peníze. Většinou na to kašlou, každý doklad z nich musíte tahat a je s tím více práce než užitku.
    Berte takové klienty, kteří si Vaší práce váží, poslouchají vaše příkazy, za práci PLATÍ a podnikání jim jde.

• 21. 7. 2008 10:27

pája (neregistrovaný)

>>>>
    >>Nejake vzdelani a praxe je. Ale resim jak ziskat nove
    >>klienty. Ptal jsem se po znamych ale protoze vetsina
    >>mych znamych sou ucetni... :-)
    >>Vyplatilo se nekomu z Vas zverejneni ve Zlutych
    >>strankach?

Ze zkušenosti-vyhozené peníze, v nich hledají jen zoufalci, jak psáno níže- jeden spokojený klient-doporučí dalšímu, rozhodit sítě mezi známými a hledat solidní klienty.
    Pouze si myslím, že méně větších firem může znamenat při ukončení smlouvy citelnější ztrátu pro Vás, proto bych se nebránil -malé,velké firmy, jak to přijde.

Jakym zpusobem resite svoji "reklamu"?
    >>Bydlim v
    >>Brne, tedy ocekavam ze podnikatelu v mem okoli bude
    >>dostatek.
    >
    >Podnikám jako účetní od r. 1991. Většina mých klientů
    >je přes známé, kamarádi, na doporučení těchto
    >klientů...
    >Moje rada: Mít radši 2-3 "větší firmy", než hodně
    >"malých".
    >Kamararádi si myslí, že jim to uděláte zadarmo nebo
    >hodně levně. Malí podnikatelé účetnictví vnímají jako
    >nutné zlo a nechtějí za to vydávat peníze. Většinou na
    >to kašlou, každý doklad z nich musíte tahat a je s tím
    >více práce než užitku.
    >Berte takové klienty, kteří si Vaší práce váží,
    >poslouchají vaše příkazy, za práci PLATÍ a podnikání jim
    >jde.

• 21. 7. 2008 11:14

JR (neregistrovaný)

Když jsem před 10 lety začínala, tak jsem si dala inzerát do místního inzertního časopisu a pak jsem také získala pár klientů přes známé apod. Brala jsem je, jak přicházeli tzn.velké i malé, ale je fakt, že "malé" dají někdy více práce než "velké". Ve velkých mi doklady už někdo přpravuje a je pořád ve firmě, takže se dají lépe řešit různé nesrovnalosti, ale záleží jak budete mít štěstí na lidi.

• 23. 7. 2008 23:16

Leprikohn (neregistrovaný)

Jsem z druhého břehu, tedy ten, co považuje daňové účetnictví za nutné zlo. Ale shrnu svoje zkušenosti:
    1) Nedělejte pro kamarády.
    2) Hledejte menší firmy s potenciálem - větší už někoho mít budou. Sledujte inzeráty firem, které shání účetní. Zkuste oslovit pracovní agentury. Na zlaté stránky zapomeňte.
    3) Pro získání zkušeností můžete zkusit i "práci ve mzdě" pro někoho ze zkušenějších kolegů v branži. Třeba Vám i někoho předá.
    3) Zákazník není pán, ale partner. Nastolte korektní a jasné vztahy hned od začátku. Časem se to většinou nezlepší.
    4) Daňové účetnictví je skutečně nutné zlo. Peníze určitě nevydělá, ale může pomoci snížit státem legalizovanou krádež v podobě daní. Snažte se zákazníkovi dodat "přidanou hodnotu" v podobě třeba hladkého běhu spolupráce a praktických rad. On nemá čas třeba sledovat všechny legální fígle. A nemá rád buzeraci kvůli blbým papírům(ale viz. bod 3)).

Hodně štěstí!

• 23. 7. 2008 23:41

Zorka (neregistrovaný)

Jenom k té buzeraci k "blbým papírům".
    Jak byste se díval na situaci, kdy si podnikatel od kamaráda koupí auto a 2 měsíce Vám slibule kupní smlouvu???
    To je taky buzerace? Atd...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).