Re: Obchodní značka u nezapsaných v OR
Řešila jsem to před několika lety a bylo mi řečeno, že na dokumentech musíte uvádět své jméno a příjmení, ale klidně tam můžete mít i cokoliv jiného, nemělo by to být s pomlčkou za jménem( to by se mohlo plést s FO zapsanou v OR s dodatkem ). Ale klidně "neofiko" název můžete mít výraznější, dominující. A při nepísemném jednání taky uvádíte své jméno, ne?
Neměl by v tom být problém.
Snad je to aspoň trochu srozumitelné.
Re: Obchodní značka u nezapsaných v OR
>>Dobrý den,
>>
>>chci se zeptat, zda jako fyzická osoba nezapsaná v
>>obchodním rejstříku mohu se zákazníky jednat pod
>>jakýmsi
>>neoficiálním názvem firmy a pouze právní úkony
>>vykonávat pod svým jménem, nebo zda musím jednat pouze
>>pod
>>svým jménem.
>>Jedná se mi zejména o webové stránky, vizitky,
>>cedule...
>>
obch.z.po novele:
§ 13a
Obchodní listiny
(1) Každý podnikatel je povinen na všech objednávkách, obchodních dopisech, fakturách, smlouvách a v rámci informací zpřístupňovaných veřejnosti prostřednictvím dálkového přístupu (dále jen „internetové stránky“) uvádět údaj o své firmě, jménu nebo názvu, sídle nebo místu podnikání a identifikačním čísle; podnikatelé zapsaní v obchodním rejstříku též údaj o tomto zápisu, včetně spisové značky, a podnikatelé nezapsaní v obchodním rejstříku též údaj o zápisu do jiné evidence, v níž jsou zapsáni.
Nevím, jaký neoficiální název máte na mysli, ale lze třeba Janeček truhlářství,nebo naopak,a,záleží co partner při obchodním jednání bude akceptovat. Písemně i na Webu dle citace novely.
>>Děkuji za případnou odpověď.
>
>Řešila jsem to před několika lety a bylo mi řečeno, že
>na dokumentech musíte uvádět své jméno a příjmení, ale
>klidně tam můžete mít i cokoliv jiného, nemělo by to
>být s pomlčkou za jménem( to by se mohlo plést s FO
>zapsanou v OR s dodatkem ). Ale klidně "neofiko" název
>můžete mít výraznější, dominující. A při nepísemném
>jednání taky uvádíte své jméno, ne?
>Neměl by v tom být problém.
>Snad je to aspoň trochu srozumitelné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.