Vlákno názorů k dotazu Smlouva! od pája - Re: Smlouva! stačí napsat smlouvu o půjčce dle §...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 7. 2008 11:24

pája (neregistrovaný)

Re: Smlouva!
    stačí napsat smlouvu o půjčce dle § 657 obč. zákoníku, podepíší obě strany, můžete si nechat ověřit podpisy, případně dát podpis svědka,přítomného podpisu, náležitostí jsou údaje k osobám věřitele a dlužníka, kolik vypůjčeno, bez-nebo s úrokem a jakým, termín vrácení, případně splátky a stačí. Notáře nepotřebujete, zbytečné výdaje.

• 22. 7. 2008 12:00

přema (neregistrovaný)

...
    Takže pokud tomu dobře rozumím,tak tu smlouvu o půjčce můžu napsat doma na PC...a může to vypadat třeba takto...jména a datum jsou smyšlené v tomto navrhu:
    Smlouva o půjčce.
    Dne 10.8 2008 půjčuji Já David Bříza 20 000 kč Romanu Novákovy,bez úroků s vrácením vypůjčené častky do Listopadu 2008.
    Pod to Můj a jeho podpis a podpis Svědka.
    .
    Takhle to nějak stačí napsat?Nebo mi tam něco chybí?Musí tam být napsaný to dle § 657 obč.zákoníku? A kde se nechávají ověřovat takové podpisy?Nikdy jsem nic takového neřešil takže děkuju za všechny rady...Přema

• 22. 7. 2008 12:35

f (neregistrovaný)

Tedy poupravím Váš vzor - ten § tam určitě uveďte:

Smlouva o půjčce dle § 657 občanského zákoníku v platném znění

Dne 10.8 2008 půjčuji já David Bříza 20 000 kč (slovy: dvacettisíckorunčeských) Romanu Novákovi,bez úroků s vrácením vypůjčené častky do 30.listopadu 2008.
    V Praze dne 10.8.2008.
    Pod to Můj a jeho podpis a podpis Svědka.

Podpisy se nechávají ověřovat na matrice v úředních hodinách (obvykle pondělí a středa) na Vašem městském úřadu - platí se za to poplatek (netuším kolik - snad cca 40,- za podpis). Nebude na škodu když budou podpisy ověřeny.

• 22. 7. 2008 13:12

pája (neregistrovaný)

Smlouva o půjčce, uzavřená v souladu se zněním § 657 a násl. zák.č.40/1964 Sb.(občanský zákoník) ve znění pozdějších předpisů
    Smluvní strany: věřitel: Josef Novák, r.č., bytem
    dlužník: franta vomáčka,r.č., bytem
    Předmět smlouvy: je poskytnutí peněžité půjčky ve výši 20.000.-Kč věřitelem dlužníkovi.
    Půjčka se sjednává jako bezúročná.
    Termín vrácení: uvést, co sjednáte- den, do lhůty např. 12 měsíců, nebo ve splátkách 1.000.-Kč každý měsíc s účinností od 1.8.2008 až do úplného zaplacení.
    Sankce za nesplnění termínu k vrácení půjčky: dlužník se zavazuje v případě, že nedodrží termín vrácení půjčky v plné výši zaplatit věřiteli za každý den prodlení ( bu´d % nebo stanovenou částku v Kč)
    Podepsáno dne.......v ......... oběma účastníky současně.
    Podpisy, ověření podpisu na matrice či u notáře.

Takhle nějak by to mělo vypadat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).