Re: proplacení dovolené po mateřské
Myslíte kvůli pobírání rodičovského příspěvku? Ten s tím ale vůbec nesouvisí. Vybírání řádné dovolené je pouze věci zaměstnance a zaměstnavatele - pokud včas zaměstnavatele požádala o čerpání řádné dovolené tak, aby bezprostředně navazovala na mateřskou, tak jí zaměstnavatel toto čerpání povolí a dovolenou zaplatí. A pak teprve požádá zaměstnavatele o čerpání rodičovské dovolené.
My jsme malá organizace,tak máme tyhle věci přes sociálku.. takže tam nemusí hlásit,že nastupuje rodičovskou až po vybrání dovolené?Nicméně nás o čerpání dovolené nežádala.. myslela jsem,že se s ní domluvím.. a kdy se potom ta dovolená čerpá?
řeším to prvně.. děkuju
>>>Dobrý den,
>>>
>>>zaměstnankyni skončila 15.7. mateřská dovolená..
>>>nestihla jsem jí upozornit,aby na sociálce
>>>oznámila,že
>>>bude
>>>vybírat dovolenou,než nastoupí na rodičovskou.. dá se
>>>to ještě napravit?
>>>
>>>Děkuju předem za rady.
>>
>>Myslíte kvůli pobírání rodičovského příspěvku? Ten s
>>tím ale vůbec nesouvisí. Vybírání řádné dovolené je
>>pouze věci zaměstnance a zaměstnavatele - pokud včas
>>zaměstnavatele požádala o čerpání řádné dovolené tak,
>>aby
>>bezprostředně navazovala na mateřskou, tak jí
>>zaměstnavatel toto čerpání povolí a dovolenou zaplatí.
>>A pak
>>teprve požádá zaměstnavatele o čerpání rodičovské
>>dovolené.
>
>My jsme malá organizace,tak máme tyhle věci přes
>sociálku.. takže tam nemusí hlásit,že nastupuje rodičovskou
>až po vybrání dovolené?Nicméně nás o čerpání dovolené
>nežádala.. myslela jsem,že se s ní domluvím.. a kdy se
>potom ta dovolená čerpá?
Podívejte se zde do historie, je to tu mnohokrát zejména od p. Jiřky tak podrobně, že víc to už nejde.
>řeším to prvně.. děkuju
Proplatit ne - proplácí se jen při ukončení pracovního poměru, ale čerpat. Zřejmě vám unikl § 218, odst. 3 zákoníku práce, což by neměl.
3) Nemůže-li zaměstnavatel určit čerpání dovolené podle odstavce 1 ani do konce příštího kalendářního roku z důvodu čerpání rodičovské dovolené, určí dobu čerpání této dovolené po skončení rodičovské dovolené.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.