Vlákno názorů k dotazu Zadání fa z EU v programu Pohoda od M. - Re: Zadání fa z EU v programu Pohoda V...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 7. 2008 18:12

M. (neregistrovaný)

Re: Zadání fa z EU v programu Pohoda
    V Pohodě se účtují tyto věci skvěle,doporučuji knihu,kterou máte s pořízením programu str.177. Jinak v přij.fa.zadáte fakturu v položkách pro Intrastat, členění DPH se zkratkou PDzboží EU, v záznamu najdete nabídku na vyměření DPH, v inter.dokladech se vytvoří 2 doklady se zkratkami čl.DPH DDzbožíEU a PD zbožíEU, v přiznání v podkladech uvidíte PF,Int.doklady s vyměřenou DPH, takže je to v použitých zkratkách, ty jsou uvedené v Nastavení v Seznamu a členění DPH, ale vše je ve zmíněné knize,já se učila jen podle ní. Přeji úspěch.

• 23. 7. 2008 18:25

Eva (neregistrovaný)

Díky, já se zkusím podle Vašeho návodu snad nějak dopracovat k něčemu - já mám program Pohodu od r. 2002 - knihu tedy z této doby, tzn. str. 177 je o bance - bohužel. Fa z EU mě zatím míjely a teď se mi objevily při zpracování DPH u jedné firmy a nevím si s tím rady, protože v knize to popsané tedy nemám a v nápovědě v programu jsem to prostě nenašla. Ach jo

• 23. 7. 2008 18:37

M. (neregistrovaný)

Tak nebědujte napište mi své třeba fax.číslo já Vám to nafotím a pošlu,ale není to tak obtížné, skutečně se to řídí zkratkami použitými ve faktuře, možná s tím bude souviset celkové nastavení programu, taky všechno nedomyslím, tak prostě pište a já se pokusím odpovídat, ale taky budu muset mrknout do svého nastavení Pohody,možnáí by rychlejší byl e-mail. Můj je m.bousova@em-polar.cz. Tak hlavu vzhůru za tu dobu o programu víte téměř vše.M

• 23. 7. 2008 18:44

Eva (neregistrovaný)

Jste moc hodná. Vzhledem k tomu jak je vysoké datum, jsem si začala zoufat. Program mám ráda a vždycky jsem všechno našla a doladila, ale EU mě dostalo! Možná by to bylo rychlejší přes ten e-mail, zkusím Vám napsat. Zkratky členění jsem našla, označila používat, ale nerozumím tomu "v položkách pro Intrastat..." Fax nemám, snad by šlo ty stránky naskenovat a poslat e-mailem, ale nevím jestli máte skener, asi Vám hodně zdržím....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).