Vlákno názorů k dotazu Občanské sdružení - dar od kojot - Re: občanské sdružení - dar Následující považujte prosím skutečně...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 7. 2008 21:20

kojot (neregistrovaný)

Re: občanské sdružení - dar
    Následující považujte prosím skutečně jen za můj názor:
    možná, že jsem ovlivněn výše uvedeným, ale považoval bych Kč 200,-- skutečně za účastnický poplatek - zdanitelný příjem, který je uváděn oficiálně např. na pozvánkách a za který poskytnu účastníkům určitou službu (např. nějaké propagační materiály, nájem sálu, kde se uskuteční oslava atd.). Zde bych tedy srovnával náklady a výnosy za „účast“ a případný kladný výsledek hospodaření bych zdaňoval nebo nezdaňoval ve smyslu zákona o daních z příjmu. Částky nad Kč 200,-- bych považoval za dar, neboť je to částka, kterou jste nepožadovali. Předpokládám, že se tímto nedostanete do situace, kdy budete muset odvádět daň z příjmu, že nepřekročíte částku, která je osvobozena. Domnívám se, že i pro případnou kontrolu FÚ by byl tento způsob přijatelný, neboť by vystihoval skutečnost a určité výnosy byste vlastně „chtěli zdanit“.

• 24. 7. 2008 21:46

Jana (neregistrovaný)

Re: občanské sdružení - dar
    -děkuji za reakci, takhle jsem o tom taky přemýšlela, že to budu dělit a jsem ráda, že váš názor mi potvrzuje, že to není tak zcela
    "scestné"

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).