Re: Výpověď ve zkuš. době a neplac. voln
neplacené volno nemá vliv na přiznání podpory. Na ÚP musíte doložit poslední zápočtový list + potvrzení o výdělku. Pokud ze zápočtového listu není zřejmé, že jste v posledních 3 letech rok pracovala, pak musíte doložit i zápočtový list předešlého zaměstnavatele - pokud jste tento ZL odevzdávala u nynějšího zaměstnavatele, vyžádejte si originál zpět, jsou povinni vám ho vydat.
poznámky mám v práci, ale domnívám se, že se lze odvolat na zákon o ochraně osobních dat. Při výstupu vracím předchozí ZL (pravda je, že si ho ofotím...., ale originál mu vrátím :), dále by se měly vracet doklady, které nejsou účelné archivovat, vracím např. i doklad o studiu,pokud předložil, doklady z ÚP.
Doklad o studiu, na základě kterého uplatňoval slevu na dani? Tak ten zásadně nevracím. Ani to vracení potvrzení o zaměstnání se mně nezdá. Co když déle marodil a Vy jste se při výpočtu podpůrčí doby řídila promaroděnými dny, zaznamenanými v tom předešlém potvrzení (pokud tam byly zaznamenány)?
nee :) dokladem o studiu jsem měla na mysli, když mi třeba 40letý dokládá maturitní vysvědčení, to já k nepotřebuji, protože nedělám platy, nýbrž mzdy a u ZL jsem psala, že mu ho vrátím, zákonu učiním zadost, ale pro účely dokládání si ho ofotím ...(to jsem také psala).
Neplacené volno si musím vzít, jelikož zaměstnavatel určil 10 prac. dnů dovolené a můj nárok na řádnou dovolenou je 5 dnů. Po dohodě ze zaměstnavatelem končím prac. poměr 31.7.2008, tedy přesně poslední den ve zkuš. době. Končím výpovědí na mou žádost z osobních důvodů.
Tak to je zase pěkná blbost, tady už několikrát vysvětlovaná. Buď rušíte pracovní poměr ve zkušební době - potom nemusíte o nic žádat. Nebo končíte PP dohodou, tam musí zaměstnavatel souhlasit. Nebo dáváte výpověď, tam je 2 měsíce výpovědní doba. Z vašich informací mi připadá, že rušíte pracovní poměr ve zkušební době, a to můžete KTERÝKOLIV den, tudíž nezáleží na tom, jestli by to bylo 25. nebo 28. nebo 31. atd. Takže pokud rušíte PP ve zkušební době ŽÁDNÉ neplacené volno nepotřebujete. Můžete zrušit pracovní poměr dnem, kdy vám končí dovolená.
Neznám přesná data, ale možná je zakopaný pes v tom, že tazatelka odpracovala 60 dnů a má tedy nárok na 3/12 dovolené, pokud bude pracovní poměr trvat do 31. Pokud by skončïla dříve, měla by nárok jen na 2/12, takže se jí určitě vyplatí zaplatit si 5 dnů ZP a pobrat 1,5 dne dovolené.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.