Re: Kuriozita
Kdysi jsem to taky dělala. Šlo ale o fyzickou osobu, která měla příjmy jen přes účet, takže jsem se snažila dohledat doklady podle stejných čísel účtů - dost jich chybělo, něco se nepodařilo dohledat vůbec. Navíc dodavatelské firmy neřičely nadšením, když jsem po nich chtěla za 3roky zpět vyhledat a poslat opisy všech faktur vystavených na onoho podnikatele. Můžu Vám říct, že to byla mravenčí práce a z výsledku jsem moc uspokojení neměla. Z toho co uvádíte bych se skoro bála, že se to zodpovědně udělat nedá.
Re: Kuriozita
Také jsem to už zažila, pán se probudil, až když mu FÚ poslal výzvu a dělali jsme přiznání 3 roky zpátky. Byla to úžasná laskomina:))
Samozřejmě, že nešlo jen o přiznání, musela jsem udělat i evidenci, která jaksi neexistovala. Příjmy v hotovosti, faktury za materiál jakž takž všechny, ale dát to dohromady bylo docela na palici:))
U té vaší hospody budete samozřejmě dát dohromady tržby, bez těch těžko vymyslíte, co se bude danit. Pokud nejsou denní tržby, tak se alespoň chyťte ceníků (musí je archivovat) a podle nakoupeného zboří dopočítejte. Denní tržby musíte vytvořit, rádi to z FÚ kontrolují. Docela vás lituju, hospodu mám a neumím si představit patlat něco 3 roky zpátky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.