Re: převod dovolené
ach ty věčné změny zákonů
ale přece zam-ci musím dovolenou zaplatit tím průměrem, který je platný v tomto novém zaměstnání pro toto čtvrtletí, kdy platím čerpanou dovolenou (nemohu mu zaplatit méně, to by mě mohl žalovat, že jsem ho poškodila a když mu vychází průměr horšíí než na kterém se zam-telé dohodli, a já bych mu to takto více zaplatila, tak ho přeplatím - to přece také není možné, to bych také porušila zákony)
takže když se domluví zam-telé na částce, která se bude fakturovat, tak ta vůbec nemusí souhlasit s tím, co bylo opravdu zam-ci zaplaceno?Takže tam je rozdíl, který se bude muset nějak v účetnictví zaúčtovat, protože to nebude souhlasit s vyplacenými mzdami.
To jsem zastáncem, ať se dovolená proplatí u minulého zam-tele a nic se nepřevádí (to je jenom pro problémy mzdové četní, aby se s tím vypořádala po odvodové stránce správně)
také si nedovedu představit bez písemné formy, jak má MÚ vědět, kolik dnů dovolené se má v novém zaměstnání proplatit a následně přefakturovat (to je také past na MÚ, aby něco udělala špatně, protože při kontrolách, pokud nastanou problémy, nikdo o ničem vědět nebude, že se takto mělo provést)
a u starého zam-tele, že se nevyčerpaná dovolená převádí k novému zam-teli, tudíž se nemá při poslední mzdě proplatit
Re: převod dovolené
Takže sepíšu se zaměstnancem dohodu na firmě kde končí a vypočístám částku 7dní x 8 hodin x průměr x 35 % odvody a to vystavim fakturu na nové společnosti? Problém, je v tom že obě dvě firmy mají stejného majitele, ale ten převod se musí udělat teď před dovolenýma, jinak bych čerpala normálně dovolenou nebo jí proplatila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.