Re: seznam statutářů
nevím, co to jsou statutáři, nikdy jsem o jejich seznamu neslyšel. nepletete si to s povinností jednatele s.r.o. vést seznam společníků dle § 135/1 obch.zák.?
Pokud jste měla na mysli statutární orgány, tak ty jsou uvedeny v OR, jména,příjmení,r.č.,bydliště.
>>>>Od kterého měsíce a roku musí obchodní společnosti
>>>>vést seznamy statutářů???
>>>
>>>nevím, co to jsou statutáři, nikdy jsem o jejich
>>>seznamu neslyšel. nepletete si to s povinností
>>>jednatele
>>>s.r.o. vést seznam společníků dle § 135/1 obch.zák.?
>>>Pokud jste měla na mysli statutární orgány, tak ty
>>>jsou uvedeny v OR, jména,příjmení,r.č.,bydliště.
>>
>>Myslela jsem tím seznam společníků a statutárních
>>zástupců společnosti dle § 37 odst. 1 písmeno h,
>>případně
>>ust. § 37 odst. 7, zákona č. 582/1991 Sb.
>***
tak jsem zase o něco chytřejší, ani jsem netušil, protože se v této oblasti nepohybuji, že nějaká taková povinnost existuje.
>V zákoně se objevilo s platností od 1.7.2002, ale
>řekla bych, že OSSZ začaly vyžadovat předkládání těch
>seznamů tak někdy od roku 2004. Aspoň ty, se kterými jsem
>se setkala.
* Vzhledem k tomu, že zrovna pracuji v oboru,tak potvrzuji, že povinnost vést tyto "slavné" seznamy je od 1.7.2002 - zároveň od té doby je povinnost tyto seznamy předkládat. Není daná forma, neexistuje ofic.formulář, ale většina kontr.odd. Vám dají formulář neoficiální. Je to defakto opis výpisu z OR, k tomu se navíc uvádí případný dluh za spol. na PSSZ,OSSZ. Vedou se za každý rok. V případě odhlášení posledního zaměstnance se tyto seznamy v originálu odevzdávají při tzv. likvidační kontrole.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.