Vlákno názorů k dotazu Krácení dovolené při nerovnoměrné prac.d od Jiřka - Re: Krácení dovolené při nerovnoměrné pr Nevím, zda jsem...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 8. 2008 15:49

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Krácení dovolené při nerovnoměrné pr
    Nevím, zda jsem pochopila, jak to s tím krácením a nemožností vybrání myslíte, ale při nerovnoměrně rozvržené prac. době (tedy ne 5 dnů v týdnu) se nárok na dovolenou přepočítává a to takto: Zjistí se počet všech jeho plánovaných směn v celém kal. roce (jen plánované, ne přesčasové). Tyto se vynásobí počtem týdnů dovolené, které firma poskytuje (4 nebo 5) a vydělí 52,14 (to je průměrný počet týdnů v kal. roce. Vyjde počet dnů dovolené na rok. Takže když pracujete třeba 3 dny v týdnu po 11 h, vyjde Vám nárok např. 15 dní místo 20. Den dovolené si pak vybíráte ve svých pracovních dnech a každý den je pak proplacen tolika hodinami, kolik měla činit v tom dne směna. Takže když v tom týdnu měl mít pracovník 3 směny po 11 hodinách a je celý týden doma, z dovolené se mu odečtou 3 dny a každý den bude zaplacen 11 hodinami. O nic tedy nepřichází.

• 5. 8. 2008 9:57

Ji (neregistrovaný)

Moc Vám děkuji přesně tohle jsem potřebovala vědět. Jen ještě ten počet směn je v hodinách nebo dnech

• 5. 8. 2008 13:09

Jiřka (neregistrovaný)

ve dnech - prostě počet dní, ve kterých má mít směnu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).