Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu Prohlášení poplatníka a sleva na dítě? od Zdenča - Re: Prohlášení poplatníka a sleva na dít Měla jste...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 8. 2008 7:52

    Zdenča (neregistrovaný)

    Re: Prohlášení poplatníka a sleva na dít
    Měla jste ho uplatnit až v květnu, ale opravu ji už nedělejte, proveďte to až v ročním zúčtování pokud ovšem u zemřelého manžela účetní odečet již nevyhodila z vyúčtování v dubnu - prověřte si to.
    Myslím si, že paní si zažila již dosti utrpení, tak proč to teď řešit, pokud Vám podepsala v prohlášení změnu, tak Vaší povinností bylo uplatnit tuto změnu od 1 dne následujícího měsíce, jelikož jste tak neučinila, odveďte to FÚ teď navíc, abyste se vyhnula případné penalizaci a při ročním zúčtování to firmě vyrovnejte zpět.

  • 5. 8. 2008 8:02

    xy5 (neregistrovaný)

    Re: Prohlášení poplatníka a sleva na dít
    V tomto případě jste měla daň.zvýhodnění uplatnit až od květnové mzdy.
    Pokud jste ale začala již uplatňovat od dubnové mzdy, tak byste se měla spojit se MÚ zam-tele zemřelého manžela, do kdy on uplatnil daň.zvýhodnění - pokud ještě v dubnu, tak byste měla co nejdříve paní spočítat správně dubnovou mzdu a provést opravu (nečekat až na roční zúčtování - ze zákona se nemá čekat na RZ, neboť se může stát, že se to ani v RZ nesrovná a navíc ona není povinna požádat o RZ - pokud není ze zákona povinna podat DP na FÚ).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).